Soissons

Source: panoramio

Soissons is een Franse gemeente, gelegen in de Aisne en het gewest Picardië. Soissons is een gemeente van 1232 hectares en van 29.453 inwoners (volkstelling van 1999). Door de gemeente stroomt de rivier Aisne.

Soissons is een van de oudste steden van Frankrijk. Julius Caesar maakt in zijn Commentarii de Bello Gallico al melding van een keltische nederzetting op deze plaats onder de naam Noviodunum. Dit was de hoofdstad van de Suessiones, een gallische stam. Uiteindelijk gaf de bevolking zich over aan Caesar waarna de stad Romeins werd. In 486 viel de stad in handen van de Frankische koning Clovis, toen deze de Romeinse veldheer Syagrius versloeg tijdens de Slag bij Soissons.


In diezelfde tijd heeft hier een incident plaatsgevonden dat de geschiedenis is ingegaan als de Vaas van Soissons.


Na de dood van Clovis in 511, werd Soissons de hoofdstad van één van de vier Frankische koninkrijken. Chlotarius, één van de vier zonen van Clovis, had hier zijn zetel. Door een combinatie van diplomatie, oorlogvoering, en zelfs uitmoording van zijn familieleden, lukte het Chlotarius om koning te worden van het gehele Frankische rijk in 555. Hierdoor was Soissons korte tijd de hoofdstad van het toenmalige Frankrijk. Na de dood van Chlotarius in 561 werd het rijk onder zijn drie zonen verdeeld . Pas in 613 werd het Frankische Rijk onder Chlotarius II opnieuw herenigd. In 751 werd Pepijn de Korte, de vader van Karel de Grote, in Soissons tot Koning der Franken gezalfd.


Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad bijna volledig verwoest. Inmiddels is de kathedraal nagenoeg volledig hersteld. Ook een oud romaans kerkje (Saint-Pierre) behorende bij de voormalige Onze-Lieve-Vrouwe abdij is bewaard gebleven. Van de middeleeuwse abdij St.Jean des Vignes, die reeds in de 19e eeuw deels werd afgebroken, zijn nog resten bewaard gebleven, waaronder de imposante facade met de twee indrukwekkende torens.

Réactions Statistiques

FR | | Publique | Anglais

Publicité

Choses à faire dans la région

Soissons

Rechercher

Soissons

Choisissez parmi plus de 40 activités:

Recherche d'itinéraires

- Sélections RouteYou -

Soissons

Découvrez les itinéraires les plus jolis et les plus populaires de la région, soigneusement regroupés dans des sélections appropriées.

Source: panoramio

Lieux d'intérêt à proximité

Soissons

- Sélections RouteYou -

Soissons

Découvrez les lieux d'intérêt les plus jolis et les plus populaires de la région, soigneusement regroupés dans des sélections appropriées.

Destinations proches

Soissons

Source: panoramio

Planifiez votre itinéraire

Avec RouteYou, il est facile de créer ses propres cartes personnalisées. Il vous suffit pour cela de tracer votre itinéraire, d'ajouter des points de passage ou des jonctions, d'inclure des lieux d'intérêt et des bars/restaurants pour une petite pause et de partager cet itinéraire avec votre famille et vos amis.

Planificateur d'itinéraires

Planificateur d'itinéraires

Ce lieu d'intérêt sur votre site

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/poiviewer/free/?language=fr&amp;params.poi.id=4612023" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Essayez cette fonctionnalité gratuitement avec un abonnement d'essai RouteYou Plus.

Si vous avez déjà un tel compte, connectez-vous maintenant.


Plus de 8 500 000 d'itinéraires


Plus de 15 000 000 d'utilisateurs


Plus de 4 200 000 de lieux d'intérêts

Adresse

Kerkstraat 108

9050 Gentbrugge, Belgique

Suivez-nous

Télécharger l'application gratuite

Contact

Marketing et ventes

sales@routeyou.com

Questions générales

info@routeyou.com

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com