Fietstocht - Roosdaalse Sneukeltocht (2015)

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

Bron

Auteursrechten: All rights reserved

23.9 km
210 m
01u35
Medium

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

318 keer bekeken | Publiek | Frans

Laatst geverifieerd: 1 maart 2023

Beschrijving door de auteur

Start: Proefcentrum Pamel, Molenstraat 26 te 1760 Roosdaal, Pamel.
Bemerkingen:
- de deelnemer dient zich te houden aan het verkeersreglement;
- laat geen zwerfvuil achter en hou Roosdaal netjes;

Na het ontbijt verlaten jullie het “Proefcentrum Pamel” (voorheen “PPK”) langs de hoofdingang en nemen links de Molenstraat. Op het einde van deze is het naar links, de kasseien van de Gasthuisstraat naar beneden. Aan het volgende kruispunt opnieuw naar links, de Poelkbeekstraat in. Deze blijven jullie volgen tot aan de verkeerslichten met de Ninoofsesteenweg. Hier steken jullie over, rechtdoor de Weggevoerdenstraat in. Op het einde van deze, aan de T gekomen, slaan jullie rechtsaf, de Poelkstraat naar beneden om dan links de Omloopstraat op te rijden. Nu is het klimmen tot aan de “Mariagrot” waar jullie links van deze verder de Grotstraat naar boven rijden. Bovengekomen aan de T is het nu eventjes naar rechts de Berchemstraat in om onmiddellijk links Berchembos op te rijden, een kuitenbijter doorheen het bos via een ongerepte natuurlijke holle weg. Aan het volgende kruispunt is het opnieuw naar links, de Woestijnstraat efkes op, onmiddellijk dalend en op Gooiks grondgebied overgaand in de Wijngaardbosstraat. Zo passeren jullie (al dan niet) Afspanning Den Haas. Beneden aan het “bosselken” slaan jullie links af, opnieuw Roosdaal binnen via de Vossenbunder. Deze brengt jullie langsheen prachtige Pajottenlandse vergezichten tot aan de Hertboommolen, oftewel de Molen van Kapitein Zeppos. Net voor de Molen slaan jullie rechts, de windmolenstraat af (OPGEPAST: snelle afdaling, bijwijlen over kassei!!). Beneden aan het kruispunt slaan jullie rechtsaf de Koollochting in. Even verder is het naar links, het baantje in tot de kinderopvang “Zonnetje”, de eerste stopplaats. Laat de Prosecco Furlan en de bio-aardbeien smaken en geniet van de muziek gebracht door Marieken, Pallieter en Yani!

Jullie verlaten “Zonnetje” naar rechts (fiets aan de hand) en komen zo op de Koning Alberstraat. Het is nu naar links om eventjes verder rechts de Jozef Jansstraat in te slaan. Deze gaat rechtdoor opnieuw over in de Koning Albertstraat. Bovengekomen aan het kruispunt slaan jullie nu rechts de Daalbeekstraat af richting Ninoofsesteenweg (maximum snelheid 50km/h :o). Jullie steken aan de verkeerslichten opnieuw over, rechtdoor de Ramerstraat in. Vervolgens is het de eerste straat naar links, de Bundermeersweg in. Op de splitsing blijven jullie deze naar rechts volgen, over de beek, om iets verder, rechtdoor, de Heilbeekweg op te rijden. Boven aan de T is het nu naar rechts, de kasseien van de Reigersbaan naar boven. Aan de T boven slaan jullie nu links de Zevenbeukenstraat in. Deze brengt jullie aan de Kapel van de Zeven Beuken waar jullie naar rechts het fietspad van de Lostraat oprijden. Dit blijven jullie volgen tot aan de Rombautstraat die jullie rechts inslaan. Zo komen jullie op de kasseien van het Strijtemplein dat jullie rechts opslaan. Net voor de kerk, vinden jullie aan de linkerzijde, de 2e stopplaats, de “Sint Martinuszaal”. Hier wordt de groentesoep met brood geserveerd (Met onze dank aan het MPC-Sint-Franciscus dat nu al voor de 17e keer instaat voor het klaarmaken ervan).

Na het verlaten van de “Sint Martinuszaal” is het naar links, het Strijtemplein op. Jullie blijven de kasseien volgen tot beneden aan het rondpunt waar jullie aan de overkant, links het rode fietspad van de Kristus Koninglaan oprijden. Aan het Ronde punt met de “Christus Koning”, is het rechtdoor (oftewel de tweede straat naar rechts), de Broekstraat verder volgen. Even verder slaan jullie links de Nieuwbaan op. Op de T met de Lostraat is het nu naar rechts en even verder naar links, de Kloosterstraat naar beneden en even later verder rechtdoor, de Reusestraat naar boven. Boven aan het kruispunt is het nu naar links, de Abeelstraat in. Jullie blijven de Abeelstraat een tijdje volgen om vervolgens rechts, de Keistraat op te rijden. Nu is het de eerste straat naar links, de Natteweg naar beneden. Op de T met de Kattemkets fietsen jullie nu naar rechts om vervolgens links de Profetenstraat op te slaan. Even verder is het nu naar rechts, de Bijenbergstraat in. Op het einde van deze komen jullie met een korte linkse knik op de Zavelstraat die jullie rechts op slaan. Vervolgens komen jullie op de T met de Hoogstraat die jullie rechts op fietsen. Op het volgende kruispunt is het rechtdoor, de gebetonneerde Ledebergstraat op. Jullie komen zo op de Ledebergdries. Hier staat de camionette van BMA-Ergonomics met een gratis verfrissing gesponsord door Léberg Bronnen.

Jullie verlaten de Ledebergdries door de Dokter Roossenstraat af te rijden. Beneden slaan jullie rechtsaf, de Pamelse Klei naar beneden, richting Pamel. Zo komen jullie op het dorpsplein te Pamel. Jullie fietsen dit op en langsheen de Kerk komen jullie tot bij de derde stopplaats, de tuin van parochiezaal “Ons Huis”. Hier wordt het warme eten opgeschept => (Vol-au-vent, stoofvlees of balletjes in tomatensaus met frietjes + rauwkost).

Jullie verlaten “Ons Huis” naar links over het dorpsplein en dan links de Gasthuisstraat op. Jullie blijven deze eventjes volgen tot aan de Wolvenstraat die jullie links inslaan. Beneden in de put gaat de straatbenaming over in Keerstraat en aan het kruispunt blijven jullie verder dalen door rechts de Kriebrugstraat af te slaan. Aansluitend slaan jullie links de Pamelstraat in om vervolgens aan het “Kapelleken Jozef, rechts de Turfput af te rijden. Beneden slaan jullie rechtsaf, de Nieuwe kaai in, richting Dender. Aan de Dender gekomen, slaan jullie nu links de Kaaistraat op. Het standbeeld van den Dikken van Pamel passerend, fietsen jullie even verder rechts de Lange Kamstraat op. Deze klim blijven jullie geruime tijd volgen tot aan “De Bunkerweide. Hier gaat de straatbenaming over in Molenveldstraat. Voorbij de serres blijven jullie de Molenveldstraat rechtdoor volgen. Zo komen jullie aan het kruispunt met de Gasthuisstraat die jullie oversteken en zo vinden jullie de Molenstraat terug. Even verder rechts komen jullie terug aan het “Proefcentrum Pamel” voor een jenevertje (Vanille of Lenniks Poirke) voor de volwassenen en een snoepje voor de kinderen. In het Proefcentrum volgt ook het dessert. Geniet van de muziek van de New Flamingo’s en maak een ritje met de huifkar.

Hartelijk dank voor jullie deelname en hopelijk tot op de 18e editie op
“29 mei 2016”

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Navigeer de route in...

RouteYou app Open >

Mozilla

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=3599255" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/3599255/recreatieve-fietsroute/fietstocht-roosdaalse-sneukeltocht-2015?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="Fietstocht - Roosdaalse Sneukeltocht (2015) - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/3599255-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="Fietstocht - Roosdaalse Sneukeltocht (2015)"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com