Oostduinkerke-Nieuwpoort-Koksijde polder-lus (21,1km)

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

Advertentie
Advertentie
21.2 km
1 m
02u07
Easy

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

3639 keer bekeken | Publiek | Engels

Laatst geverifieerd: 21 april 2023

Beschrijving door de auteur

Deze Oostduinkerke-Nieuwpoort-Koksijde polderlus is 21,1km lang (exact een halve marathonlengte, geschikt voor afstandslopers en fietsers), en loopt in een grote lus rond het polderdorp Ramskapelle. In de omliggende polders worden verschillende historische locaties, mooie uitzichtspunten en landelijke panorama's aangesneden. Verkeersarm en voor 99% goed fietsbaar.

De start is aan het Kruispunt Polderstraat-Victorlaan-Kinderlaan (Sunparks), en ze eindigt in de Polderstraat aan de hoofdingang van het SunParks domein (exact 21,1km lange lus). ga je verder tot aan je vertrekpunt, dan heb je 300m extra afgelegd.

Aan het kruispunt Kinderlaan-Victorlaan neem je richting Nieuwpoort jachthaven. Na 500m de eerste akkerweg rechtsaf (Lenspolder). In het begin nog verhard, maar de landbouwer doorploegt de laatste 100m tot aan de te volgen beek (linksaf richting bebouwing Nieuwpoort). Dit is het enige stuk in de hele lus dat moeilijk befietsbaar is (voor mountainbikers een gedroomde locatie doorheen de kleipolders).
We blijven langs de bebouwing deze verzamelbeek volgen tot bijna aan de N34 langs de vismijn. Achter de sportvelden rechts kom je het verkersvrije Sportpad tegen die je neemt tot het einde. Wat verder is er een stuw rechts (Oude Veurnsevaart). Dit is de oude spoorbedding van spoorlijn 74 Nieuwpoort-Diksmuide(http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_74 ) .
Deze spoorbedding is in 1977 afgebroken en opengesteld als wandel-en fietsroute. Aan het einde van de Sportpad voegen we ons bij de Oude Veurnsevaart (links, dan rechts) die je aan je linkerzijde volgt (We verlaten even de boog in het traject van de spoorlijn 74 omdat het mooier vertoeven is aan de Vaart. Wat verder neem je de voetgangersbrug links over de vaart (Coupegorgebrug), waarmee we terug aansluiten op de Spoorlijn 74.

Daarna de drukke Astridlaan oversteken, en we komen aan de officiële start van de 'Frontzate': Vanaf hier loopt de spoorbedding in rechte lijn door de polders naar Diksmuide
Omwille van haar groot historisch belang in de Eerste Wereldoorlog (ze diende als dam om het overgelopen IJzerwater aan de oostzijde tegen te houden om zo een natuurlijke barriëre te vormen tegen de Duitse tanks) kreeg dit pad de naam Frontzate ( http://www.fietstoeren.be/Archief/KUST/Frontzate/Frontzate.htm ).

Even verder steken we het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke voor de eerste keer over op de oude Bailey spoorbrug. Veel historische relicten worden op dit pad tegengekomen (zie ook de POI's).

Op deze Frontzate steken we twee kleine waterlopen over (Raamskapelleleed en Kleine Beverdijkvaart).

Dan links (Booitshoekestraat die Pervijsestraat wordt). Hier steken we drie waterlopen (kleine Reigersvleit, Oude Avaart en de Proostdijkvaart) over tot voorbij een oude hoogspannoingskabine. Wat verder splitst de weg zich, we nemen rechts en steken de snelweg (E40) over.

Daarna links (Booitshoekestraat) tot aan de volgende T. Daar links, door Wulpen, en over de Florizonebrug (nogmaals een oversteek over het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke). Ook hier zijn er verschillende mooie plekjes in de polders (zie POI's). We volgen even dit kanaal (rechtsaf dus, de Conterdijk in noordoostelijke richting volgen) waarna je het water Langeleed links van je oveersteekt. Deze Hof Ter Hillestraat tot het einde blijven volgen.
Aan je linkerzijde verrijst een nieuw golfterrein (Golf Ter Hille Koksijde) wat je prachtige uitzichten oplevert over kortgeknipte grasduinen en grote plassen.

Aan de T (Nieuwpoortsesteenweg) rechts, dan direct links. 100m verder start de bebouwde kom van Koksijde, waar we net hiervoor rechtsaf nemen, de Oostvoorduinen in. Hou in deze duinen rechts aan zonder terug te keren naar de Nieuwpoortsesteenweg. We komen aan de meest noordoostelijkste straat aan de Oostvoorduinen, die we in noordelijke richting volgen (rechts aanhouden). Aan de T rechts (Polderstraat), en wat verder kom je op je vertrekpunt aan.

Je hebt de 21,1km voleindigd aan het kruispunt waar je vertrok.

Advertentie

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Advertentie
Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, de navigatie wordt voorbereid.

Je kan nu navigeren. Veel plezier onderweg!

Starten

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=599618" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/599618/joggingroute/oostduinkerke-nieuwpoort-koksijde-polder-lus-21-1km?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="Oostduinkerke-Nieuwpoort-Koksijde polder-lus (21,1km) - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/599618-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="Oostduinkerke-Nieuwpoort-Koksijde polder-lus (21,1km)"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com