This website is also available for your locale (English, United States). Click here to change it.
Click here to hide this message.

Rond Winterswijk

Related channels

Nothing found

Sponsored links

Help us out

Description

Test

Sponsored links

Cycling route Achterhoeks Bureau voor Toerisme - Publiek
Owner: Achterhoeks Bureau voor Toerisme - Publiek
Region: GelderlandWinterswijkHenxelKottenHuppel
0 stars | 1742 views | Public
close

This route on your website

More info

Places of interest (along the route)(show all)

Spieker Kossink (distance from start: 300 m)

Spieker Kossink
Winterswijk Huppel
Vakwerkhuisje met klein museum. Rondleiding voor groepen na tel. afspraak. Meer informatie T (0543) 51 86 99 (mevr. Vermey) of (0543) 533 533 (Museum Freriks)
Adres: Kremerweg 1, 7105 CB Winterswijk-Huppel

Rosenhaege 'Living Gardens' (distance from start: 6.67 km)

Rosenhaege 'Living Gardens'
Winterswijk Kotten
Open van feb t/m dec, m.u.v. de tuinen en de kunstexpositie. Die zijn te bekijken van 1 jun tot 1 okt. Di t/m za 10-17 uur, zo 12-17 uur. Entree tuinen en kunsttentoonstelling € 2, kind gratis. Liefhebbers van tuinen en het Engelse landleven kunnen hier hun hart ophalen. In cottage-achtige gebouwen, in een landschap dat je eerder in Zuid-Engeland zou verwachten, brandt een gezellig openhaardvuur. Buiten zijn de tuinen waar je naar hartelust kunt dwalen. Zodra je binnen bent waan je je in een oude Engelse boerderij. Exposities, workshops, demonstraties en themadagen, zoals de midzomer Cosy Country Days in juni, open zondagen, speciale tuindagen, lichtevenementen, een kerst-inn etc. Meer informatie T (0543) 56 33 39 of kijk op www.rosenhaege.nl.
Adres: Bekeringweg 8, 7107 AM Winterswijk-Kotten

De Reeborghesch (distance from start: 9.5 km)

De Reeborghesch
Winterswijk Kotten
Rondleiding door wijngaard en aansluitend wijnproeverij voor groepen vanaf 12 pers. Meer informatie T (0543) 56 34 25 of kijk op www.henxagri.com.
Adres: Sikkinkweg 4, 7107 BD Winterswijk-Kotten

Imkerij De Besker (distance from start: 11.5 km)

Imkerij De Besker
Winterswijk Kotten
De imkerij verzorgt diapresentaties met rondleidingen voor zowel individuelen als ook groepen tot maximaal 50 personen. Tevens kan men in de “kiekkast” de bijen aan het werk zien achter glas, waarbij het een uitdaging is om de koningin te vinden! Ook de wilde bloemen- en bordertuinen zijn open voor bezichtiging. Entree € 4 p.p. inclusief koffie/thee en honingkoek. Meer informatie T (0543) 56 33 24.
Adres: Deunkmolenweg 17, 7107 AV Winterswijk-Kotten

Landgoed Vriezenhuis (distance from start: 16.5 km)

Landgoed Vriezenhuis
Winterswijk Woold
Een in 1904 gebouwde Jugendstil-villa. In dit huis bevindt zich een aantal hotelkamers en in de voormalige boerderij is een 2-persoonsappartement gecreëerd. Het Vriezenhuis ligt in een grote, mooi aangelegde tuin met diverse terrassen. Het is mogelijk op afspraak Landgoed Vriezenhuis te bezichtigen. Rondleiding o.l.v. de eigenaresse met na afloop een kopje koffie of thee met wat lekkers. Kosten € 5,00 p.p. Meer informatie op www.vriezenhuis.nl
Adres: Wooldseweg 119, 7108 AA Winterswijk-Woold

Berenschot's Watermolen (distance from start: 16.5 km)

Berenschot's Watermolen
Winterswijk Woold
TOP Berenschot. Op verschillende locaties in de Achterhoek zijn Toeristische Overstappunten (TOP) ingericht. Vanaf deze punten kan vanuit de auto, bus of trein heel makkelijk op verschillende fiets- en wandelroutes worden overgestapt. Daarbij kent elk overstappunt andere mogelijkheden. Bij het ene punt zijn er ook mountainbikeroutes, het andere punt ligt aan een kanoroute, het volgende is startpunt voor skeelerroutes, het andere is weer een combinatie van deze elementen. De overstappunten zijn te herkennen aan een bijzonder vormgegeven zuil (zie foto), een informatiebord en er is rustgelegenheid. Aan de doorgaande wegen in de Achterhoek zijn duidelijke borden geplaatst die leiden naar de overstappunten. Bij alle locaties is ruime parkeergelegenheid en er is meestal een horecagelegenheid in de directe nabijheid. Meer informatie over deze en andere overstappunten op www.topachterhoek.nl. Meer informatie over deze lokatie. Uit 1749 bij het landgoed Bekendelle, Bezichtiging mogelijk vanaf 11 uur. Rondleidingen mogelijk na tel. afspraak, min. 1 week van tevoren. Max. groepsgrootte 25 pers. Tevens restaurant; ma en di gesloten. Deze watermolen ligt in de buurtschap Woold, juist ten zuiden van Winterswijk, aan de rivier de Slinge. Gebouwd in 1652. Tot 1960 is de watermolen in bedrijf geweest als veevoer­maalderij. Toen vernielde een grote overstroming het waterrad. In 1987 is de molen uit productie genomen. De laatste molenaar op Berenschot''s Watermolen was Willem Buunk, de achterkleinzoon van voormalig eigenaar Gerrit Willem Berenschot. Het ambachtelijk gedeelte van de molen is in 1984 gerestaureerd. Het andere gedeelte van de watermolen, waar vroeger het graan en de meelzakken lagen opgestapeld, is in authentieke staat hersteld en is in 1991 geopend als restaurant. Meer informatie T (0543) 56 43 47 of kijk op www.rest-berenschot.nl.

Lindearboretum (distance from start: 20.9 km)

Lindearboretum
Winterswijk Corle
Het arboretum is een soort bomenmuseum. Hoewel nog in opbouw (de eerste linden zijn in 1994 aangeplant) is een bezoek nu al de moeite waard. Op een 14 ha groot terrein zijn meer dan 80 verschillende soorten lindebomen te vinden. Een aantal daarvan wordt geleid tot boog- en daklindes. Het is een afwisselend terrein met uitkijkheuvel en beekje, wandelpaden, bruggetjes en informatieborden. Gratis toegankelijk tussen zonsop- en ondergang.
Adres: Meenkmolenweg 12, 7119 AH Winterswijk-Corle

Jacobskerk (distance from start: 31.6 km)

Jacobskerk
Winterswijk
Met de bouw van deze kerk werd in 1472 begonnen. De kerk is in drie fasen gebouwd. In de kerk zijn muur- en gewelfschilderingen uit de 15e en 16e eeuw. Het kerkorgel dateert uit 1834 en is gebouwd door de fa. Naber uit Deventer. De hoogte van de trans bedraagt ongeveer 66 meter boven NAP. De kerk is in de zomermaanden te bezichtigen en de toren is van mei tm okt te beklimmen. Inl. VVV (0543) 51 23 02.
Adres: Markt 5, 7101 DA Winterswijk

VVV Winterswijk (distance from start: 31.6 km)

VVV Winterswijk
Winterswijk
Informatie (0543) 51 23 02, www.vvvwinterswijk.nl, info@vvvwinterswijk.nl
Adres: Markt 17a, 7101 DA Winterswijk

Museum Freriks (distance from start: 33.1 km)

Museum Freriks
Winterswijk
Museum voor geologie en streekgeschiedenis, zes wisseltentoonstellingen per jaar met geschiedenis, beeldende kunst, geologie of natuur. Gelegen in 6 ha. wandelgebied met heemtuin en kinderboerderij, vlak achter Golden Tulip Winterswijk. Open: di tm vr 10-17 uur, za en zo 14-17 uur. Meer informatie T (0543) 533 533 of kijk op www.freriks.nl
Adres: Groenloseweg 86, 7101 AK Winterswijk

Sevink Molle (distance from start: 37.5 km)

Sevink Molle
Winterswijk Meddo
TOP Sevink Molle. Op verschillende locaties in de Achterhoek zijn Toeristische Overstappunten (TOP) ingericht. Vanaf deze punten kan vanuit de auto, bus of trein heel makkelijk op verschillende fiets- en wandelroutes worden overgestapt. Daarbij kent elk overstappunt andere mogelijkheden. Bij het ene punt zijn er ook mountainbikeroutes, het andere punt ligt aan een kanoroute, het volgende is startpunt voor skeelerroutes, het andere is weer een combinatie van deze elementen. De overstappunten zijn te herkennen aan een bijzonder vormgegeven zuil (zie foto), een informatiebord en er is rustgelegenheid. Aan de doorgaande wegen in de Achterhoek zijn duidelijke borden geplaatst die leiden naar de overstappunten. Bij alle locaties is ruime parkeergelegenheid en er is meestal een horecagelegenheid in de directe nabijheid. Meer informatie over deze en andere overstappunten op www.topachterhoek.nl. Meer informatie over deze lokatie www.sevinkmolen.nl
Adres: Meddoseweg 40, Winterswijk

Places of interest (near the route)

Practical locations nearby

Comments

Sponsored links

Fill in your performed / future activity

 
 
 

  • RouteYou
  • Facebook
Adding activity...