Diese Seite benutzt Cookies, um Ihre Erfahrungen und die Qualität unserer Dienstleistungen zu verbessern. Durch die Nutzung dieser Seite akzeptieren Sie die Verwendung von Cookies. Weitere Information Ausblenden

Hunebed D7

Brauchen Sie ein Hotel?

Gesponserte Links

Routen in der Nähe

Sehenswürdigkeiten

Contentempfehlungen

Hotels in der Nähe

Restaurants in der Nähe

Gesponserte Links

🔎
Landschaftselement
Ortstyp: Landschaftselement
Adresse: Schipborg
Anzahl der Texte: 1
3 stars

Hunebed D7 bij Schipborg
In een natuurgebied iets buiten Schipborg ligt het hunebed D7. Als je vanuit Schipborg komt aan rijden kan je aan de rand van het gebied je auto parkeren en zo een mooie wandeling maken door de heide. Je komt dan langs oude bomen, zandvlakten en grafheuvels. Als je bij maanlicht hier door het gebied loopt zal je zien dat de mossen op deze heuvels het licht weerkaatsen wat een erg mooi gezicht is.
Als je iets verder loopt ligt half verborgen in de rand van het bos het hunebed D7. Dit middelgroot exemplaar is nog vrij compleet en het is duidelijk zichtbaar waar de poort heeft gezeten. Alle vier de dekstenen zijn nog aanwezig, maar 1 grote deksteen is gebroken en ligt deels in de grafkelder. Het hunebed is ongeveer 9 meter lang en zo’n 3 meter breed. Het hunebed is vrij laag en er staan een hoop mossen op.

In combinatie met een wandeling in dit gebied is het erg aan te raden dit hunebed te bezoeken. Je kan ook vrij direct naast het hunebed de auto parkeren, het is dan een minuut lopen.

Klassifizieren dieser Punkt von Interesse
Link zur einer Route
Hinzufügen dieser Punkt von Interesse zu Ihren Routen in der Nähe

Kommentare

Kommentar zufügen

Gesponserte Links