This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

St.-Albanuskerk

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Church
Location type: Church
Location address: Belgiƫ, Limburg, Riemst,Vlijtingen
Number of texts: 1
3 stars
Made by Guy Borghoms

Deze neoclassicistische kerk werd gebouwd in het midden van de 19de eeuw ter vervanging van een romaans kerkgebouw. Opvallend is de toren die bekroond wordt door een lantaarvormige spits.

In 1747 werd de kerk geplunderd tijdens de Slag bij Lafelt tussen de Fransen en de Oostenrijkers. De toenmalige pastoor vroeg om een compensatie bij Lodewijk XV, de koning van Frankrijk, die op dat moment in Alden Biesen verbleef. Met het geld dat hij verkreeg, kocht hij een zilveren monstrans die nu nog in het tabernakel staat. Op de voet van de monstrans werd de Franse lelie en het wapen van de Franse koning aangebracht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep de kerk zware schade op. Bij de herstellingen werd de houten lantaarn op de toren vervangen door een kopie in gewapend beton.

De kerk bezit een indrukwekkende, barokke preekstoel die dateert uit de 18de eeuw en dus ouder is dan het huidige kerkgebouw. De kuip wordt gedragen door een beeld van de heilige Johannes.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links