This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Church
Location type: Church
Location address: Munsterbilzen
Number of texts: 1
4 stars
Made by Chris 1966

Munsterbilzen heeft dankzij haar rijke abdijgeschiedenis verschillende kerken gekend. Deze werden echter na de Franse Revolutie en het binnenvallen van de Franse legers volledig vernield, met uitzondering van de 16de eeuwse toren.

De rest van de kerk werd gebouwd in 1852 en nadien verder uitgebreid. De bakstenen hebben de parochianen zelf gebakken. Aan de voorkant van de toren zie je een half verheven beeldhouwwerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming.

 

Op het zijaltaar staat het reliekschrijn van de heilige Landrada, stichteres van het klooster van Munsterbilzen. Het schrijn bevat de schedel en meerdere beenderen van de heilige.

 

Achter het hoofdaltaar bevinden zich muurschilderingen, typisch voor de kleurrijke, neogotische kerken. Aan de linkerkant: “Maria met het kind” en “Jozef op sterfbed”. Aan de rechterkant: “Jezus en twee personages” en “H. Juliana van Cornillon” (patroonheilige van Parijs).

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links