Wim Willems

Wim Willems

HomeRoutesPlaces of interest

This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Carpentras Cathedral

Sponsored links

Church

FR |

Public

In het centrum vinden we de kathedraal. De traditie wil dat de eerste kathedraal gebouwd werd door bisschop Siffrein in de 6de eeuw. In de 10de eeuw wordt de kathedraal gewijd aan de Maagd, Sint Petrus en Sint Siffrein.
In 1313 vestigt paus Clemens zich in Carpentras. Zijn opvolgers geven de voorkeur aan Avignon. Toch blijft Carpentras genieten van de pauselijke welwillendheid. De stad wordt bestuurd door bisschoppen, neemt uitbreiding en er wordt een omwalling gebouwd. Daarvan blijft nu alleen de Porte d'Orange over.
De kathedraal in gotische stijl wordt gebouwd op bevel van Benedictus de 13de op de plaats van de oude romaanse kathedraal die dreigde in te storten. Van het romaanse gebouw blijft alleen een koepel over. In 1801 wordt het bisdom van Carpentras ingelijfd bij dat van Avignon.
En dan zijn er de joden die verjaagd worden door Filips de Schone. Ze vluchten naar de pauselijke staat waar ze veiligheid vinden en vrijheid van eredienst. Zo krijgt Carpentras, net als Avignon, Cavaillon en l'Isle sur la Sorgue een belangrijke jodenwijk.

Address

Carpentras
Provence-Alpes-Côte d'Azur
France

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2018 RouteYou - www.routeyou.com