This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Top van de Grand Ballon

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Top
Location type: Top
Location address: Grand Ballon
Number of texts: 1
3 stars
Made by Roelio Goofy

Grand Ballon

De Grand Ballon: het hoogste punt van de Vogezen (1.424m).

Na de klim word je beloond met een uniek uitzicht over de laagvlakte van de Elzas, het Zwarte Woud, Oostenrijk, Liechtenstein en de Mont Blanc.
De top ligt net boven de boomgrens.

Kenmerkend voor de Grand Ballon is het radarsatation boven op de top.

De Grand Ballon is één van de toppen waar de Route des Crêtes over voert, die in de richting noord-zuid alle hoogten van het massief van de Vogezen met elkaar verbindt. De weg komt op 1.325 m iets onder de top over een col.

Het traject van de wandelroute GR5 (Hoek van Holland - Nice) leidt over de Grand Ballon. De Frans-Spaanse wandelroute GR7 begint er.

Op het einde van de klim bevinder er zich twee een restaurants / hotels waar je tevens kan schuilen voor het slechte weer, je kleding kan laten drogen, uitrusten, wachten op je collega fietsers, genieten van het landschap, drinkbus bijvullen, suikerhoudende recuperatiedrank kopen, ...

Naam van het oudste ablissement is:  Chalet du Grand Ballon (tel : +33 3 89 48 77 99).
Voorheen heette deze: Belchenkopf. Heeft niets met Belgen te maken, maar wel met locale taal: Grosser Belchen =-gt; Grand Ballon.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links