This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Westerkerk

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Church
Location type: Church
Location address: Amsterdam
Number of texts: 3
5 stars

De Westertoren van de Westerkerk werd gebruikt in de jaren 1920 als laboratorium voor hogedrukmetingen, door de Nederlandse natuurkundige Michels. De muren van de Westertoren zijn zo dik dat ze een zeer isolerende werking hebben op de temperatuur. Het duurt 3 maanden eer de temperatuursveranderingen van buiten overgenomen worden binnenin.

Watenschapper Michels plaatste een dertig meter hoge kwikkolom die als ijkinstrument kon worden gebruikt. Ondanks organisatorische en financiële problemen wist hij dit project tot een goed einde te brengen. Eén van de problemen waar ze mee te kampen hadden bij deze opstelling was het bewegen van de toren. Michels klom tot in de toren om nauwkeurig te bepalen tijdens hevige winden hoe sterk deze beweging was en kwam tot de conclusie dat die tot 3cm heen en ween kon waaien.

Na 1945 werd deze ijkbarometer verplaatst naar het Roeterseiland. Vandaag is er niets meer te zien van deze opstelling, maar je kan wel nog de toren beklimmen.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Made by Jwc Jwc

De verviervoudiging van de bevolking in de 17de eeuw ging ook gepaard met een tekort aan hygiënische voorzienigheden die leidden tot vele ziektes zoals cholera, pest en tuberculose.  Zo stierven 3 van de 4 kinderen van Rembrant reeds na enkele maanden. Hun graven bevinden zich aan het plein achter de Zuiderkerk. Ook zijn vrouw Saskia stierf aan zeer jonge leeftijd (29). Haar graf bevindt zich in de Oude Kerk, aan de eerste nis links van het orgel. Ook zijn latere levensgezelling Hendrickje, zijn zoon Titus en zijn schoondochter Magdalena stierven vroegtijdig. Ze liggen samen met Rembrandt zelf in de Westerkerk begraven.-lt;br>-lt;br>-lt;br>-lt;br>Auteur: -lt;a href=“http://www.routeyou.com/user/view/2482.nl”>Dromos-lt;/a>-lt;br>-lt;br>-lt;a href=“http://www.routeyou.com/location/view/3656.nl”>Meer informatie-lt;/a> -lt;center>-lt;img src=“http://storage.routeyou.com/image/thumbnail/width/300/height/300/filename/NLD_Amsterdam_Prinsengracht_Westerkerk_01.jpg”/>-lt;/center>

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Made by Jwc Jwc

Gegevens uit Google Maps-lt;br>Westerkerk, 1016 Amsterdam, Nederland

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links