This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Beurs van Berlage

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Historical building
Location type: Historical building
Location address: Amsterdam
Number of texts: 3
5 stars

De Beurs van Berlage is genoemd naar zijn architect, Hendrik Petrus van Berlage. Voor hem was dit zijn eerste echt grote opdracht die hij realiseerde tussen tussen 1898 en 1903. Het gebouw moest komen te staan op een drooggelegd stuk van de Amstel, waar vroeger de handelsschepen aanmeerden.

De Beurs van Berlage werd geopend op 27 Mei 1903 door Wilhelmina, Koningin der Nederlanden. Het gebouw was bedoeld om alle beurshandel te kunnen huisvesten. De Beurs van Berlage heette toen nog Koopmansbeurs en bood onderdak aan de handel in goederen, effecten, graan, valuta en scheepsvrachten, later ook in assuranties en opties.

Het gebouw bleek echter al gauw te klein, en reeds in 1912 verhuisde de Effectenhandel naar een nieuw gebouw op Beursplein 5 (het huidige beursgebouw).

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Made by Dromos

The house where the famous architect Hendrik Petrus van Berlage lived is located along the Keizersgracht, nr. 118-120.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Made by Jwc Jwc

Gegevens uit Google Maps-lt;br>Mr. Visserplein 3, 1011 RD Amsterdam, Nederland-lt;br>www.portugesesynagoge.nl-lt;br>+31 20 624 5351

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links