This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Windorgel

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Tourist attraction
Location type: Tourist attraction
Location address: Vlissingen
Number of texts: 1
3 stars
Made by Petra19

Op heel wat plaatsen in Vlissingen komt u kunstwerken en sculpturen tegen: abstracte, figuratieve en ook toegepaste kunst. Een mooi voorbeeld van de laatste categorie is Het Windorgel aan het einde van de Nolledijk, een voor Nederland uniek monument, waarvan er slechts drie in Europa zijn.

De uit bamboe gemaakte pijpen zijn voorzien van gaten en wanneer de wind er doorheen blaast, ontstaan er verschillende klanken. Afhankelijk van de wind hoort u er -staande tussen de orgelpijpen- een vaak bijzondere mengeling van sonore bromtonen en hoge fluitklanken. Zo speelt de wind er steeds een ander concert.

In 1975 werd het eerst windorgel op het Nollestrand geplaatst door het Brussels ontwerperscollectief Mass -amp; Individual Moving. Een jaar later werd het door een storm vernield. Daarom werd een nieuwe versie geplaatst bovenop de Nollebunker, een restant uit de tweede wereldoorlog.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links