De Sint Jacobskerk

POI

NL |

Public

In zijn jonge jaren klom een zeer jeugdige Michiel de Ruyter buitenom de St. Jacobstoren naar de top om zijn moed te bewijzen. En vooral om aan te tonen dat hij dus ook mans genoeg was om een scheepsmast te beklimmen. Zo graag wilde Michieltje naar zee. Waar of niet waar? Het maakt niet uit, het is een mooi verhaal. En het is een mooie toren. Met in de westelijke kerkgevel een door brandschilder Hofman vervaardigd glas-in-lood raam dat in 1957 werd aangebracht ter gelegenheid van de 350e geboortedag van De Ruyter.

De kerk zelf werd tussen 1308 en 1328 gesticht en omstreeks 1500 vergroot tot een kruiskerk; in 1558 werd de kerk nogmaals uitgebreid. Sinds 1572 behoort de kerk aan de Nederlands Hervormde Gemeente. In 1911 werden kerk en toren grotendeels door brand in de as gelegd. De direct daarna begonnen wederopbouw was in 1915 gereed.

Tegenwoordig vinden in de kerk behalve de reguliere diensten ook regelmatig klassieke concerten plaats. De toren is in het zomerseizoen te beklimmen tot ongeveer halverwege, waar u van een schitterend uitzicht over de stad, de zee en de rest van Walcheren kunt genieten.

De laatste restauratie dateert uit 1998.

Address

Vlissingen
Netherlands

Sponsored links

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com