Dyckenburch

Historical building

NL |

Public

Tussen Noordwijk en Noordwijkerhout ontstonden in de 17e eeuw buitenplaatsen langs het Westeinde. Rijke patriciërs verbouwden de boerderijen tot buitenplaatsen met meer of minder allure en met namen als Dyckenburch, Hofwyck en Vijverbeeck.Tegenwoordig herinnert bijna niets meer aan die grandeur. De meeste buitens zijn gesloopt en de gronden zijn veranderd in vruchtbare bollenvelden. Alleen ‘Dyckenburch’ bleef behouden: eerst als hotel en camping , maar sinds kort weer als landhuis met een nieuwe toekomst.
Het grondgebied van ‘Dyckenburch’ is thans 9 ha.groot en is verder gelegen tussen de Noordwijkse Northgodreef en het Noordwijkerhoutse Westeinde, de Hoogweg en de Gooweg.
De laatste restauratie van het pand Dyckenburch is groots aangepakt: begonnen in november 2001 Architect Marco Bruynes uit Nieuwkoop en Bouwbedrijf Van Kampen uit Voorhout hebben er jarenlang hun handen vol aan gehad. Er was erg veel achterstallig onderhoud aan het pand en ook bouwkundig moest er veel gebeuren. In de zomer van 2006 was het werk voltooid en Dyckenburch in oude luister hersteld".

Address

Noordwijkerhout
Netherlands

Sponsored links

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com