This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Zonder geld naar de Kattenberg

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Story
Location type: Story
Location address: Heiloo
Number of texts: 1
3 stars

Zonder geld naar de Kattenberg

Schuin tegenover huize Nijenburg aan de Kennemerstraatweg te Heiloo ligt de Kattenberg. Het is een favoriete plek voor bruidsreportages, sportliefhebbers en dagjesmensen. In een ver verleden vonden hier talrijke openluchtmeetings plaats. Vele generaties zullen de Kattenberg echter vooral associëren met minder welvarende tijden waarin een bezoek aan de Mont Mauw het hoogtepunt vormde van menige zomervakantie.
 
De Kattenberg in het Heilooërbos is eeuwenoud. De zandheuvel is naar alle waarschijnlijkheid omstreeks 1707 ontstaan bij het uitgraven van de vijvers en grachten rondom huize Nijenburg. De overtollige grond werd aan de westzijde van de oude Rijksstraatweg gedeponeerd die eveneens behoorde tot het uitgestrekte landgoed Nijenburg. Het landgoed en huize Nijenburg- de naam herinnert aan het middeleeuwse slot Nieuwburg te Oudorp - waren eeuwenlang in bezit van de familie Van Foreest. In 1966 kwamen grond en opstallen in handen van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links