This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Blokzijl

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Historical city
Location type: Historical city
Location address: Nederland, Overijssel, Steenwijkerland,Blokzijl
Number of texts: 1
3 stars
Made by verbeem

In Blokzijl bevind je je in het uiterste noordwesten van Overijssel, ofte de Kop van Overijssel. Waar je ook gaat of staat, je ziet alleen maar water - in de vorm van meren (wieden of wijden genoemd), rivieren, kanalen en kanaaltjes. De natuur scheert er hoge toppen, getuige het nationaal park De Weerribben, maar er liggen ook knappe stadjes, zoals Blokzijl, Hasselt, Kampen, Zwolle.
Dat Blokzijl ooit een haven van betekenis was, bewijst het feit dat de schepen van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) er gingen schuilen bij storm. Aan de Amsterdams ogende, en mooi gerestaureerde koopmanshuizen valt rijkdom af te lezen. Ooit waren hier vijf brouwerijen actief. Maar het bleef niet duren: eind 17de eeuw was Blokzijl ten dode opgeschreven. De turfwinning slabakte en de haven dreigde te verzanden. De redding kwam er vele jaren later door het watertoerisme. Door zijn ligging is Blokzijl namelijk een soort open venster op het IJsselmeer, Friesland en de meren in de Kop van Overijssel.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links