This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Hotel Vijlerhof - Vijlen - Heuvelland Hotels

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Historical event
Location type: Historical event
Location address: Vijlen
Number of texts: 1
3 stars
Made by ron73

Hotel-Restaurant Vijlerhof is gevestigd in het voormalig directiehuis van de ENCI (Eerste Nederlandse Cement industrie).
Deze grote fabriek was rond de eeuwwisseling actief in Vijlen en bevond zich onder in het dal achter het hotel. Enkele resten van dit industrieel erfgoed zijn nog steeds te zien. Hier is ook een iBeaken punt van HeuvellandMobi met meer informatie en oude foto’s.
Binnen in het hotel kunt u een brief bekijken, geschreven door de zoon van de directeur van de fabriek.
Hij was helemaal niet gelukkig in Vijlen en schrijft dat er o.a. geen bier en geen mooie meiden zijn te bekennen in Vijlen.
De fles waar de brief in was bewaard is gevonden tijdens de uitbreiding van het hotel in de jaren ‘80.
Nu is Hotel-Restaurant Vijlerhof een fris bedrijf dat het nostalgische en traditionele probeert te behouden, gekoppeld aan de eisen van de moderne tijd. Zo zijn alle kamers gerenoveerd en voorzien van een nieuwe badkamer, nieuwe bedden en een flatscreen HD TV.
Voor meer info zie http://www.vijlerhof.nl
Kom gerust naar binnen voor een heerlijk stukje Limburgse vlaai of een traditioneel streekgerecht! Vergeet vooral niet om ons eens op een zondag te bezoeken voor een heerlijke uitgebreide brunch!

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links