This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Battle of Rotterdam

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Event
Location type: Event
Location address: Nederland, Zuid-Holland
Number of texts: 2
3 stars
Made by wikipedia.org | Reference Cobatfor | © CC 3.0
Made by wikipedia.org | Reference Wikipedia.org | © CC 3.0

The Battle of Rotterdam was a Second World War battle fought during the Battle of the Netherlands. Fought between 10–14 May 1940, it was a German attempt to seize the Dutch city. It ended in a German victory, following the Rotterdam Blitz.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

More information

Made by K.W.Vleugels

De strijd om de Maasbruggen in Rotterdam begon in de vroege ochtenduren van 10 mei 1940 en eindigde op 14 mei met de overgave van de stad na het bombardement. Het bezit van deze bruggen was van cruciale betekenis voor de Duitse aanval op Nederland. Tezamen met de bruggen bij Moerdijk en in Dordrecht vormden de Maasbruggen een corridor waardoor de Duitse hoofdmacht, met de 9e Pantserdivisie als kern, het hart van de Vesting Holland zou kunnen binnendringen en zo de strijd definitief in Duits voordeel zou kunnen beslissen. Het veiligstellen van deze corridor was - naast de aanval op Den Haag - opgedragen aan het Luftlandekorps onder bevel van Generalleutnant (twee sterren) Student . Dit legerkorps bestond geheel uit luchtlandingstroepen, inclusief parachutisten, en had de beschikking over de nodige luchttransportcapaciteit en escorterende gevechtsvliegtuigen. De Duitse luchtlandingstroepen die in Rotterdam werden ingezet stonden ter plaatse onder bevel van Oberstleutnant (luitenant-kolonel) Von Choltitz.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links