Kijkhuis Millingerwaard

View point

NL |

Public

De Millingerwaard is een van de oudste natuurontwikkelingsgebieden langs de Waal. In 1991 startte ARK Natuurontwikkeling er een allereerste voorbeeldgebiedje. In 1992 werd het gebied een voorbeeldgebied voor het Wereld Natuur Fonds. Vanaf 1993 werkt ARK samen met Staatsbosbeheer, Wereld Natuurfonds, Dienst Landelijk Gebied en kleiwinners. Deze samenwerking zorgde voor een snelle transformatie van landbouwgebied naar natuurgebied. In korte tijd heeft het gebied zich ontwikkeld tot een ongeëvenaard veelzijdig natuurgebied.

In de Millingerwaard wordt echt duidelijk wat natuurontwikkeling is! Een enorme planten- en dierenrijkdom kunt u hier ontdekken. Grote kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden struinen door het gebied. In de ooibossen en moerassen zwemmen bevers en er huizen tientallen reeën. De plassen in de uiterwaarden zijn een kraamkamer voor vissen. De jonge visjes vinden hier beschutting tussen waterplanten en wilgenwortels en een overvloed aan voedsel in de vorm van kleine waterdiertjes. Al dat 'broed' trekt weer tal van visetende vogels aan, waaronder de grote zilverreiger.

Vanuit het kijkhuis zijn deze zilverreigers vaak te zien, net als vissende zwarte sterns die vanaf mei hier broeden. In de schemering maak je een grote kans op het zien van een bever vanuit het kijkhuis.

Address

Kekerdom
Netherlands

Sponsored links

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com