This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Klompenwaard

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Natural area
Location type: Natural area
Location address: Doornenburg
Number of texts: 1
3 stars
Made by Petra19

De Klompenwaard, op het splitsingspunt van Rijn en Waal, maakt deel uit van de Gelderse Poort en is in eigendom van Staatsbosbeheer. Na de hoogwaters, met bijna overstromingen, in 1993 en 1995 is de Klompenwaard in rap tempo veranderd van landbouwgebied in een schitterend natuurgebied. De natuurontwikkeling ging hier heel snel, omdat er na de extreme hoogwaters snel grote hoeveelheden klei nodig waren om dijken mee te verzwaren.

In de Klompenwaard werd deze klei weggegraven in de vorm van een nevengeul. Het water in de geul stroomt alleen bij hoogwater. Langs de nevengeul leven veel vogels en zelfs bevers. De sporen van de bevers én hun burcht zijn goed zichtbaar vanaf de oevers van de geul.

De Klompenwaard is vrij toegankelijk, ook buiten wegen en paden. Ook een bezoekje aan Fort Pannerden, op het splitsingspunt, is een bezoek waard.

Kijk ook de Dwaalfilm over de Klompenwaard: http://dwaalfilm.eu/nevengeul_klompenwaard

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links