This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Arnhems Oorlogsmuseum 40-45

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Museum
Location type: Museum
Location address: Nederland, Gelderland, 6816 RX, Arnhem, Kemperbergerweg , 70
Number of texts: 2
3 stars
Made by Petra19

Op 27 mei 1994 opende het Arnhems Oorlogsmuseum voor het eerst haar deuren voor het grote publiek uitgegroeid van Hobby naar volwassen museum om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht.

Het Arnhems Oorlogsmuseum geeft behalve een algemeen overzicht vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren

Als u het museum binnenkomt, waant u zich direct terug in de tijd. In het museum worden namelijk situaties, zoals die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben voorgedaan, zo nauwkeurig mogelijk gevisualiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de bezetter van toen een blik om de hoek van de deur werpen of kijken hoe de Nederlandse bevolking zich door deze moeilijke tijd heen sloeg in afwachting van de bevrijding.
De medewerkers/vrijwilligers van het museum staan altijd klaar om u persoonlijk rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden. Dit is wat het Arnhems Oorlogsmuseum zo uniek maakt.

Wilt u na de rondleiding een kopje koffie drinken of nog even napraten? Dat kan allemaal in de kantine van het museum.
Hier is ook een winkeltje waar een klein aantal souvenirs wordt verkocht, zoals kalenders, stickers en ansichtkaarten.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Unieke verzameling militaria, ook uit het dagelijks leven in de 2e wereldoorlog, voor een deel gepresenteerd in waarheidsgetouwe diorama’s.

Kijk voor meer informatie op www.arnhemsoorlogsmuseum.com

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links