Arnhems Oorlogsmuseum 40-45

Museum

NL |

Public

Op 27 mei 1994 opende het Arnhems Oorlogsmuseum voor het eerst haar deuren voor het grote publiek uitgegroeid van Hobby naar volwassen museum om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht.

Het Arnhems Oorlogsmuseum geeft behalve een algemeen overzicht vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren

Als u het museum binnenkomt, waant u zich direct terug in de tijd. In het museum worden namelijk situaties, zoals die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben voorgedaan, zo nauwkeurig mogelijk gevisualiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de bezetter van toen een blik om de hoek van de deur werpen of kijken hoe de Nederlandse bevolking zich door deze moeilijke tijd heen sloeg in afwachting van de bevrijding.
De medewerkers/vrijwilligers van het museum staan altijd klaar om u persoonlijk rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden. Dit is wat het Arnhems Oorlogsmuseum zo uniek maakt.

Wilt u na de rondleiding een kopje koffie drinken of nog even napraten? Dat kan allemaal in de kantine van het museum.
Hier is ook een winkeltje waar een klein aantal souvenirs wordt verkocht, zoals kalenders, stickers en ansichtkaarten.

Address

Kemperbergerweg 70
6816 RX Arnhem
Gelderland
Netherlands

Sponsored links

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com