Klooster Sint Antoniusbank annex Het Europahuis

Monastery

NL |

Public

Sint Antoniusbank 42, Sint Antoniusbank: Klooster Sint Antoniusbank annex Het Europahuis

Het klooster van Sint Antoniusbank (nu Sint Antoniusbank 42) is het derde markante gebouw in Sint Antoniusbank. Over de geschiedenis van dit klooster voor 1900 is vrijwel niets bekend. De eerst bekende bewoners zijn de zusters Visitandinen uit Frankrijk. Deze hadden dit klooster gekocht omdat ze meenden uit Frankrijk verdreven te worden. Toen dit niet het geval bleek te zijn gingen ze terug naar Frankrijk en verhuurden zij het klooster aan de zusters van Heer, maar ook deze zusters zijn er heel kort gebleven; van oktober 1910 tot januari 1911.
Sedert september 1931 was het klooster van Sint Antoniusbank in bezit van de Heren Philosophen van de Sociëteit der Afrikaanse Missies. Maar op 16 december 1935 vertrokken deze al weer naar Engeland, omdat het gebouw in de jaren dertig in een slechte toestand verkeerde. Daarna werd het klooster bewoond door de Broeders van dezelfde congregatie (ca. 20) die vanuit Blitterswijk naar Sint Antoniusbank kwamen.
In mei 1950 toen de broeders vanuit het klooster in Sint Antoniusbank naar Cadier en Keer verhuisden, is het gebouw voor f 40.000,- gekocht door de heer J. Rooding, die er een hotel van maakte.
Van 1964 tot September 1966 is het voormalige klooster een gezellenhuis geweest van de Staatsmijnen,waar Joegoslavische en later ook Marokkaanse gastarbeiders werden gehuisvest. In het najaar van 1967 is het Europahuis vanuit Borgharen naar dit gebouw verhuisd.

Address

Sint Antoniusbank 42
Sint Antoniusbank
Limburg
Netherlands

Sponsored links

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com