This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Klooster Sint Antoniusbank annex Het Europahuis

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Monastery
Location type: Monastery
Location address: Nederland, Limburg, Sint Antoniusbank, Sint Antoniusbank, 42
Number of texts: 1
4 stars
Made by ml

Sint Antoniusbank 42, Sint Antoniusbank: Klooster Sint Antoniusbank annex Het Europahuis

Het klooster van Sint Antoniusbank (nu Sint Antoniusbank 42) is het derde markante gebouw in Sint Antoniusbank. Over de geschiedenis van dit klooster voor 1900 is vrijwel niets bekend. De eerst bekende bewoners zijn de zusters Visitandinen uit Frankrijk. Deze hadden dit klooster gekocht omdat ze meenden uit Frankrijk verdreven te worden. Toen dit niet het geval bleek te zijn gingen ze terug naar Frankrijk en verhuurden zij het klooster aan de zusters van Heer, maar ook deze zusters zijn er heel kort gebleven; van oktober 1910 tot januari 1911.
Sedert september 1931 was het klooster van Sint Antoniusbank in bezit van de Heren Philosophen van de Sociƫteit der Afrikaanse Missies. Maar op 16 december 1935 vertrokken deze al weer naar Engeland, omdat het gebouw in de jaren dertig in een slechte toestand verkeerde. Daarna werd het klooster bewoond door de Broeders van dezelfde congregatie (ca. 20) die vanuit Blitterswijk naar Sint Antoniusbank kwamen.
In mei 1950 toen de broeders vanuit het klooster in Sint Antoniusbank naar Cadier en Keer verhuisden, is het gebouw voor f 40.000,- gekocht door de heer J. Rooding, die er een hotel van maakte.
Van 1964 tot September 1966 is het voormalige klooster een gezellenhuis geweest van de Staatsmijnen,waar Joegoslavische en later ook Marokkaanse gastarbeiders werden gehuisvest. In het najaar van 1967 is het Europahuis vanuit Borgharen naar dit gebouw verhuisd.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links