This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Mescher plukbos

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Natural area
Location type: Natural area
Location address: Nederland, Limburg, Eijsden, Uit de Patiel
Number of texts: 1
4 stars
Made by Chris 1966

Mescherplukbos, Uit de Patiel, Mesch

Fietsend door ‘Uit de Patiel’ zien we rechts het Mescherplukbos van het Limburgs Landschap met notenbomen en bessenstruiken. De berm achter het parkeerterrein van de A2 was zeer bloemrijk en kreeg een 9 met soorten als margriet en roze dagkoekoeksbloem. Hier werd de wespenspin gezien, een zuidelijke soort, die sinds 20 jaar door de opwarming Nederland verovert. In de omgeving zijn verschillende dassenburchten en op weg naar voedsel steken ze de A2 over. In 2007 zijn dassenrasters aangelegd om dit oversteken te voorkomen.
Even verder fietsen we door een schitterende holle weg met in het voorjaar aronskelk, die in het najaar rode bessen heeft. De vegetatie krijgt hier visueel een 8, maar ook vanwege de diversiteit van de planten. Eén van de hellingen bevat de karakteristieke kalkminnende planten als marjolein en agrimonie, beiden beschermde planten. Wissels, belopen paadjes door dieren als das en vos, zijn hier goed waarneembaar.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links