Este sitio utiliza cookies para mejorar su experiencia y la calidad de nuestros servicios. Al usar este sitio usted acepta el uso de cookies. Más información Ocultar

El Cortalet

Necesita un hotel?

Enlaces patrocinados

Rutas cercanos

Lugares cerca

Contenido relacionado

Hoteles cercanos

Restaurantes cercanos

Enlaces patrocinados

🔎
Parque natural
Tipo de lugar: Parque natural
Número de textos: 1
3 stars
Realizado por xanxano
Realizado por xanxano

Centro de acogida de visitiantes y de interpretación del parque.

Els aiguamolls de l’Empordà constitueixen el conjunt marjalenc més important de Catalunya, després del delta de l’Ebre. L’actual zona protegida és la resta d’una extensa àrea que antigament ocupava gran part del litoral de l’Empordà, i constitueix el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
Aquest conjunt de maresmes han estat generades pel curs final de la Muga i el Fluvià, a l’Alt Empordà, i del Ter i el Daró, al Baix Empordà. Els aiguamolls ocupaven antigament tot el pla del litoral del golf de Roses i del baix Ter, però van anar desapareixent per l’expansió de l’agricultura i la ramaderia amb canals de dessecació, la canalització de la Muga i la construcció dels embassaments de Boadella, Sau, Susqueda i el Pasteral. Sis llacunes petites i la gran llacuna o estany de Castelló van desaparèixer.


En èpoques antigues, s’hi havia conreat arròs, pràctica que s’ha tornat a introduir.
Actualment, comprèn 4.824 ha formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
A la segona meitat del segle XX, la urbanització de la zona, especialment amb projectes com el d’Empuriabrava, va posar en perill l’àrea. El 1976 la campanya Els últims aiguamolls empordanesos en perill, promoguda pel Grup de Defensa dels Aiguamolls Empordanesos, va alertar l’opinió publica. El 13 d’octubre de 1983 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de declaració de paratges naturals d’interès nacional i reserves integrals, i els aiguamolls de l’Alt Empordà hi quedaren emparats. Posteriorment han estat reclassificats com a Parc Natural. Els aiguamolls del Baix Empordà, exclosos de la llei de 1983, estan protegits pel Pla d’espais d’interès natural (PEIN).

Clasificar este punto de interés
Enlazar a un ruta de
Añadir este punto de interés a sus rutas cercanas

Comentarios

Añadir comentario

Enlaces patrocinados