Evajove86

Evajove86

InicioRutasLugares de interés

Este sitio utiliza cookies para mejorar su experiencia y la calidad de nuestros servicios. Al usar este sitio usted acepta el uso de cookies. Más información Ocultar

3. Santa Maria del Mar (Plaça de Santa Maria, 1)

Publicidad

Iglesia

ES |

Pública

Ramon Casas, com més endavant comentarem, era un artista que estava plenament immers en reflectir la conflictivitat social de finals del segle XIX. El 7 de juny de 1896 es va produir un atemptat anarquista amb bomba al carrer dels Canvis Nous que va esclatar a mitja processó del Corpus de Santa Maria del Mar. Com a conseqüència van morir dotze persones i va sembrar el pànic a la ciutat. Era una època turbulenta, dominada pels atemptats anarquistes com per exemple el de la bomba del Liceu, quatre anys abans.
Casas escull en la seva obra el moment de la sortida de la processó de l’església, abans del seu pas pel carrer dels Canvis Nous, on es produí l’atemptat. L’escena està emmarcada des de dalt, amb una perspectiva dels balcons i de les masses, preàmbul del caos i la desesperació que aconteixerà poc després degut a l’esclat de la bomba.

Dirección

España

Más sobre este lugar de interés

Rutas en la zona

Canales relacionados

Publicidad

© 2006-2018 RouteYou - www.routeyou.com