Este sitio utiliza cookies para mejorar su experiencia y la calidad de nuestros servicios. Al usar este sitio usted acepta el uso de cookies. Más información Ocultar

Plaça de l'Ajuntament

Necesita un hotel?

Enlaces patrocinados

Rutas cercanos

Lugares cerca

Contenido relacionado

Hoteles cercanos

Restaurantes cercanos

Enlaces patrocinados

🔎
Plaza
Tipo de lugar: Plaza
Dirección: Premià de Mar
Número de textos: 1
3 stars
Realizado por 193206Referencia
Realizado por 193206

A la plaça de l’ajuntament de Premià de Mar trobem l’esglèsia més important de la localitat, ja que en trobem tres més una mesquita. Es tracta de l’esglèsia de Sant Cristòfol, una esglèsia de finals del segle XVIII (1798) quan es va començar a construir la que avui en dia és la nostra parròquia de Sant Cristòfol. La gent de Premià de Dalt que es dedicava a la pesca s’anava establint a Premià de Baix. El comerç amb Amèrica, la pagesia, la floricultura… van crear la necessitat de l’aixecament de l’església. Això implicava que tota la població pogués ser acollida dins de l’edifici.   
L’any 1836 Premià de Baix es converteix en Premià de Mar, sota l’advocació de Sant Cristòfol. I el 1841 s’erigirà com a parròquia pròpia. El 1854 es va acabar de construir l’església. El 1848 arribarà el primer tren… A partir d’aleshores l’evolució de la població serà vertiginosa.
Però va arribar el 1936 i el temple va ser cremat i destruït pels grups anarquistes. Va ser restaurat després de la guerra civil pels arquitectes Artur Puig Riera i Lluís Bonet Garí.
L’edifici té planta de creu llatina, amb tres naus, creuer i cúpula esfèrica sobre el cimbori. La façana té el típic coronament ondulat barroc i una portalada també barroca presidida per la imatge del sant dins una fornícula, rodejada d’originals motius mariners. El baldaquí de l’altar major, obra de Bonet Garí, aprofita unes columnes salomòniques barroques procedents d’un convent de Navarra.
Actualment som una comunitat cristiana molt dinàmica. Tots plegats tenim el nostre espai dins de la parròquia: grups de catequesi, grup de joves, grup Vida Creixent, l’Esplai, músics… que juntament amb Mn. Bernat Gimeno fem de la nostra fe el camí per transmetre la Bona Notícia de la vida.
A més a més, trobem a la plaça l’ajuntament de Premià de Mar de l’any 1916 i on és el punt de reunió de la majoria de festivitats del poble ja sigui per tradició o per espai. Es troba enmig del casc antic de Premià de Mar tot plè de cases d’antics pescadors com abans comentavem i, evidentment, molt aprop de la platja.

Clasificar este punto de interés
Enlazar a un ruta de
Añadir este punto de interés a sus rutas cercanas

Comentarios

Añadir comentario

Enlaces patrocinados