This site is available in your language and country. Change the language to English and the country to United States.
Klik hier om dit bericht te verbergen.

Beleef de mooiste routes

Ontdek onze aanraders

of

Routes in de kijker

 1. Recreatieve fietsroute
  BE | Recreatieve fietsroute
  | 71.5 km | NL

  Deze tocht met vertrek en aankomst aan de rand van Sint-Truiden brengt je langs enkele van de mooste uithoekjes van het prachtige Haspengouw, de grootste fruitstreek van België.
  Tussen Brustem en Bommershoven fiets je over de 'Romeise Kassei', wat ooit een Romeinse Heirbaan was maar hede ten dage wel een fietsvriendelijk wegdek heeft gekregen. Je passert o.a. langs het idyllische kerje van Helshoven en talrijke imposante kasteelhoeves en vierkanshoeves. In deze regio kom altijd wel ergens 'Gallo-Romeinse tumuli' tegen.
  De tocht gaat ook over de taalgrens. Naarmatje je taalgrens nadert maken de aardbeivelden en fruitgaarden steeds meer plaats voor uitgestrekt landbouwvelden met voornamelijk graan, mais, bieten en aardappelen.

  Deze vrij pittige tocht is voor geen meter vlak, het gaat steeds op en neer doorheen het glooiende landschap. De lastigste hellingen liggen vooral in de eerste 15km maar het blijft constant op en neer gaan.
  Haspengouw wordt het meest geprezen tijdens de bloesemperiode (+/- 2de helft van april) maar in elk seizoen toont Haspengouw je een ander facinerend gelaat.

  Sint-Truiden noemt zich terecht de hoofdstad van Haspengouw, een bezoekje aan de Grote Markt is dan ook een ideale afsluiter en een smaakvol lokaal streekbiertje mag hierbij niet ontbreken. Aanraders zijn de bieren van de 'Brouwerij van Kerkom' en de 'Brouwerij & Distilleerderij van Wilderen'.

  Deze tocht is eveneens geschikt voor een scooter.

   

 2. Wandelroute
  BE | Wandelroute
  | 7.44 km | NL

  De Krieke is een redelijk groot landelijk gehucht in Ingelmunster, dat vooral bestaat uit akkers en weilanden. Vroeger was er een schooltje dat nu omgebouwd is tot woonhuis. Jaarlijks tijdens het eerste weekend van augustus vinden er de Krieke-feesten plaats waarbij vooral het landelijk karakter van het gehucht in de kijker wordt geplaatst. De Krieke is een redelijk groot landelijk gehucht in Ingelmunster, dat vooral bestaat uit akkers en weilanden. Vroeger was er een schooltje dat nu omgebouwd is tot woonhuis. Jaarlijks tijdens het eerste weekend van augustus vinden er de Krieke-feesten plaats waarbij vooral het landelijk karakter van het gehucht in de kijker wordt geplaatst. Op het hoogste punt passeert de wandelaar langs de Doornmolen. Deze molen werd in 1772 oorspronkelijk gebouwd als een houten staakmolen voor het malen van graan en het persen van olie op de Hoge Doorn, het hoogste punt van Ingelmunster (ca. 38 m boven zeeniveau), dit uiteraard om veel wind te vangen. 
  In 1856 werd de staakmolen vervangen door een stenen stellingmolen. Na een brand in 1883 werd ze niet meer hersteld en sindsdien vormt de ca. 21 m hoge molenromp een herkenningspunt voor de wijde omgeving. 

  De route is geschikt voor iedereen. Tijdens een natte periode is de doorsteek door het speelbos-Vlasbos moeilijker. Dan wandel je beter door langs de Vlasbloemstraat (weg langs het Kanaal) om via de Lijnwaadstraat aansluiting te hebben op de route. Je kan de wandelroute uitbreiden met de Zandbergwandeling door de brug over te steken. 

  Met dank aan de Brigandstrotters voor het uitwerken van de wandeling.

 3. Wandelroute
  BE | Wandelroute
  | 8.05 km | NL

  Een weekdagtocht van de WSV Witloofstappers en - trappers Kampenhout.

  Van: Victor Servranckxstraat 1, 1982 Zemst, Vlaanderen, België
  Naar: Victor Servranckxstraat 1, 1982 Zemst, Vlaanderen, België

  Routering: Wandel - mooiste

 4. Wandelroute
  BE | Wandelroute
  | 58.3 km | NL, FR, DE

  Deze wandelklassieker van wandelvereniging NOAD uit Bocholtz wordt niet meer georganiseerd. Deze route is een aantal jaren georganiseerd en werd in groepsverband gewandeld waardoor deze tocht in de avond gestart moest worden en grotendeels in de nacht werd afgelegd.

  Nu is het mogelijk om de wandeling overdag te lopen en te genieten van het mooie gebied. Het is een zware tocht want er zitten een aantal heuvels in die genomen moeten worden. Er is onderweg genoeg te zien om van te genieten. Zelfs als het donker is zijn de geluiden van de nachtdieren te horen.

  De route gaat vanuit het keiendorp Bocholtz naar het drielandenpunt in Vaals en door het Aachenerwald en de "Himmelsleiter" naar het Belgische Raeren waar de tocht naar bekende en minderbekende maar schitterende plekken voert. Uiteindelijk keren we weer via Vaalsbroek en Holset retour naar Bocholtz.

 5. Wandelroute
  BE | Wandelroute
  | 11.8 km | NL

  > Bekijk de foto's van deze wandeling

  Mooie gevarieerde, landelijke knooppuntenwandeling die vertrekt van op de parking van het mooie Prinsenpark te Retie. De te volgen knooppunten zijn 135-136-93-59-58-56-60-62-63-65-134-3-133-133-135 Een plannetje met kaart en knooppunten is te downloaden via deze link.

  Over het Prinsenpark schrijft provincieantwerpen.be het volgende; "Geelse Aart/Aard, Koninklijk Domein, Prinsenpark… achter al deze benamingen schuilt een roemrijk verleden. Tot in de helft van de 19de eeuw bestond de Kempen vooral uit een onmetelijke heide. Elk dorp bezat een gemeenschappelijke aard, vage grond. Alle inwoners konden daar hun vee (vooral schapen) hoeden, heidestro halen, hout kappen en turf steken als brandstof. Het gebruik van de aard was aan strenge regelgeving onder­wor­pen." Lees verder ...

  De omgeving buiten het park is ook de moeite waard om te bewandelen.

Wat kan ik doen?

Meer over het RouteYou-platform

Nieuwsbericht in de kijker

De Reus van de Provence oftewel de Mont Ventoux is met zijn 1912 m het letterlijke toppunt van de streek. Een kale berg met mytische alures binnen de fietswereld dankzij zijn lange steile afstanden in een opmerkelijk landschap. Niet vreemd dus dat deze regelmatig bedwongen moet worden in de Ronde van Frankrijk of dat het een populaire vakantiebestemming is voor renners en andere fietsliefhebbers. Zo ook voor Louis B en zijn companen. 

Misschien kunnen hun routes en foto's je verleiden om er zelf eens op verkenning te gaan. 

Geprikkeld? Klik op onderstaande knop voor het alle routes in de omgeving van de Mont Ventoux.

Kanalen in de kijker

© 2006-2020 RouteYou - www.routeyou.com