This site is available in your language and country. Change the language to English and the country to United States.
Klik hier om dit bericht te verbergen.

Beleef de mooiste routes

Ontdek onze aanraders

of

Routes in de kijker

 1. Hikingroute
  NL | Hikingroute
  | 16.6 km | NL

  Deze route is dezelfde als NS Wandeling Santpoort Noord - Overveen, maar dan vice versa

 2. Recreatieve fietsroute
  BE | Recreatieve fietsroute
  | 40.8 km | NL

  Strek de benen! Ontdek de diversiteit van het zuidelijke Meetjesland: de omgeving van het kanaal Gent-Brugge en het Drongengoedbos.

  Je kan de volledige routebeschrijving en een detailkaart downloaden op http://npmeetjesland.be/strekdebenen. Deze (intussen herwerkte) route verscheen in het zomernummer 2018 van het tijdschrift 'Natuur en landschap Meetjesland'.

 3. Inlineskateroute
  BE | Inlineskateroute
  | 8.32 km | NL

  Inlineskateroute Nieuwenhove landelijk en bebouwd

 4. Recreatieve wandelroute
  BE | Recreatieve wandelroute
  | 7.66 km | NL

  Deze wandeling brengt je door een nog merkwaardig stukje groen aan de rand van Brussel: de vallei van de Vogelenzangbeek of de Vleze (waar het dorp Vlezenbeek haar naam aan ontleent). Het zal je verbazen hoeveel groen je hier nog ziet, zo dicht bij Brussel. 

  Deze wandeling start en eindigt in de buurt van het Erasmus hospitaal. De start van de route is makkelijk bereikbaar met de metro: afstappen aan "Eddy Merckx" in Anderlecht.

  Komt zeker in mijn top 10 wandelroutes van de streek. 

 5. Recreatieve fietsroute
  BE | Recreatieve fietsroute
  | 95.2 km | NL

  De Babbelbankenroute is een unieke samenwerking tussen Medisch Centrum St.-Jozef (Munsterbilzen) en de gemeenten Bilzen, Herstappe, Hoeselt, Riemst, Tongeren en Voeren. Een verhaal van verbondenheid en maatschappelijke participatie om mensen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en de algemene sociale cohesie te bevorderen. Met dank aan Toerisme Limburg voor het uitwerken van de fietsroutes. 

  Zin in een uitdaging? Waag je dan zeker aan deze langere fietstocht en doorkruis Riemst, Voeren, Bilzen en Tongeren. De route kan ook opgesplitst worden in een oostelijke (40km) en westelijke route (55km), ideaal voor een fietsweekend. 

  Vanuit Kanne fietsen we meteen Wallonië binnen. We beklimmen de Montagne Saint-Pierre en kijken uit over het Albertkanaal en de Maas. We steken beide waterwegen over en peddelen zo de idyllische Voerstreek binnen. Rust, mooie uitzichten en prachtige natuur zijn hier een garantie. Het heuvelachtige landschap beloont je met prachtige vergezichten op elke top, maar natuurlijk moet je daarvoor wel even op de trappers. Via het natuurgebied Altenbroek kom je in ’s Gravenvoeren, waar enkele bezienswaardige watermolens liggen. In Eijsden steken we met het veerpontje de Maas over richting het indrukwekkende sluiscomplex van Lanaye (Ternaaien). Vanaf hier volgen we het diep uitgesneden Albertkanaal terug richting Kanne. 

  Van onder de brug over het Albertkanaal in Kanne mag je meteen weer op de trappers richting de Brug van Vroenhoven. Deze brug vertelt twee boeiende verhalen, want hier huist een belevingscentrum over WO II en de binnenvaart. Langs verborgen parels in Riemst en het wijnkasteel van Genoelselderen trekken we verder op ontdekking richting Tongeren. Vanop het marktplein wijst Ambiorix je de weg naar het Gallo-Romeins Museum, het Teseum, het begijnhof en tal van andere erfgoedsites. Via landschapspark de Kevie en de oude chocoladefabriek in Nerem, fietsen we langs Riemstse akkers en kerkdorpen terug richting Kanne. Daar belonen we onszelf met een lekker ijsje of een fris Grottenbier. 

  Deze route smeekt om ontdekt te worden. Onderweg passeer je verschillende Babbelbanken... Tijd voor een babbel met een toevallige passant, misschien een kwetsbaar iemand, en help mee het sociaal isolement doorbreken!

  Keuvel en geniet langs de ‘Babbelbankenroute’!

© 2006-2020 RouteYou - www.routeyou.com