Colomba-wandeling

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

8.15 km
57 m
01u37
Medium

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

4002 keer bekeken | Publiek

Laatst geverifieerd: 8 maart 2024

Beschrijving door de auteur

Start
We vertrekken aan de Onze-lieve-Vrouwkerk in Kortenberg (meer info: De Onze-lieve-Vrouwekerk in Kortenberg).
Wie met het openbaar vervoer komt, kan gebruik maken van buslijnen 352 (Kraainem-Leuven), 351 (Leuven-Brussel), 651 (Leuven-Zaventem), 528 (Tervuren-Kortenberg-Winksele), 530 (Kortenberg-Zaventem), 358 (Brussel-Leuven), 523 (Kortenbrg-Heverlee), 652 (Zaventem-Leuven)
Meer info: www.delijn.be
Voor groepen wandelaars is er een parking naast de Onze-Lieve-Vrouwkerk.
Opgelet! De kleine parking tegenover de kerk is een zone met beperkte parkeertijd (blauwe zone).
De wandeling
Uiteraard kan je overal aanpikken op het wandelparcours. Maar ons vertrekpunt ligt aan de Onze-lieve-Vrouwkerk. We stappen weg van de hoofdingang van de kerk langs de kleine parking tegenover de kerk en volgen de Brouwerijstraat. Aan het De Walsplein slaan we rechtsaf. We gaan niet dwars over het plein maar volgen het straatje rechts langsheen de huizen. Op het De Walsplein zien we het administratief centrum van de gemeente. Op het einde van de straat is de ingang van het binnenpleintje van een wooncomplex. Op dit binnenpleintje staat het standbeeld “Korte Broek” als verwijzing naar de vroegere gemeentelijke jongensschool op deze plaats. We verlaten het wooncomplex langs de verste doorgang en bereiken via de trappen de verkeerslichten van de Leuvensesteenweg. Hier steken we over naar de Kapellestraat.

Aan het oude Onze-lieve-Vrouwkapelletje dat dateert uit 1661, gaan we linksaf de Hofstraat in. Na 100 m nemen we aan onze rechterkant de Guldendellestraat en volgen deze straat (700 m) tot aan de brug over de spoorweg die we oversteken. We slaan rechtsaf en wandelen het fiets- en wandelpad af. Op het einde slaan we rechtsaf onder de viaduct over de spoorweg. Aan de parking Boogstok van het station van Kortenberg nemen we rechts de spoorwegtunnel om de Engelenstraat te bereiken. We slaan rechtsaf de Engelenstraat in en houden links aan om de straat tot op het einde te volgen. Daar gaan we heel even linksaf om onmiddellijk daarna rechtsaf om de Blockmansstraat in te slaan. We slaan linksaf de Parkstraat in die uitkomt op de Stationstraat. We slaan rechtsaf en steken aan de verkeerslichten de Leuvensesteenweg over. We gaan linksaf en volgen de Leuvensesteenweg.

Deze drukke verbindingsweg tussen Brussel en Leuven werd aangelegd tussen 1706 en 1709 en snijdt het dorp doormidden. We wandelen voorbij een paar mooie villa’s van einde 19de en begin 20ste eeuw waaronder villa Lurmann (huisnummer 220) met zijn smeedijzeren poort in Art Nouveau.

Na 500 m slaan we rechtsaf voetweg 24 in. Op het einde slaan we rechtsaf.

We zien links het poortgebouw van de abdij. Aan het kruispunt slaan we linksaf de Kiewitstraat in. We vinden op de hoek het 18de eeuwse pachthof De Vierwegenscheden, ooit de brouwerij Schuermans.

We passeren de Abdijdreef. Heb je zin om ook het 18de eeuwse abdijkasteel (meer info: De abdij van Kortenberg) en het Veehof even te bekijken? Loop dan gerust de Abdijdreef af.

We keren op onze stappen terug en vervolgen de Kiewitstraat. We wandelen voorbij de oude pastorie waarvan je alleen de toegangspoort ziet.

Aan het einde van deze haag slaan we linksaf de Wijngaardstraat in. Op het einde van deze straat slaan we linksaf de Colombastraat in naar het bos toe. Aan het laatste huis slaan we rechtsaf de steile voetweg 51 in. Na een flinke klim komen we aan de Groenstraat. We gaan nog een eindje rechtdoor tot buurtweg 10 die we rechtsaf inslaan.

We houden rechts aan en na een kleine klim zien we het kapelletje toegewijd aan Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis.

Deze mooie bosweg komt uit op de Vogelenzangstraat. We slaan rechtsaf en slaan aan het eerste kruispunt linksaf de Mispelarenstraat in. Aan het kruispunt steken we over naar de Populierenlaan. Na 250 m slaan we rechtsaf voetweg 28 in. Op het einde slaan we rechtsaf de Bosstraat in en bereiken zo opnieuw het De Walsplein waar we rechtsaf de C. Schuermanslaan inslaan. We nemen de eerste straat links. In de Beekstraat slaan we de tweede straat linksaf in. De Kloosterstraat brengt ons opnieuw tot bij de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Kortenberg.

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=115026" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/115026/wandelroute/colomba-wandeling?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="Colomba-wandeling - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/115026-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="Colomba-wandeling"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com