Leuven - Overijse-Halle-Brussel-Leuven

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

Advertentie
Advertentie
Bron

Bron: JM Fietser

102 km
503 m
06u49
Hard

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

1348 keer bekeken | Publiek

Beschrijving door de auteur

Vertrek vanuit Leuven Tiensepoort, Bierbeekstraat, na de fietsbrug rechtsaf richting Hoegaardsestraat waar we na 750 m rechtsaf de spoorweg onderdoor rijden via de fietstunnel. Na de fietstunnel linksaf langs de vijvers van de Abdij van ’t Park waarna we rechtsaf via Duivelsweg de Expressweg rechts richting Blanden oprijden. Na de nieuwe fietstunnels onder het afrittencomplex E40 rijden we rechtsaf via de Duivenstraat richting Heverle Bos. Via Prosperdreef komen we na 2,3 km op de Weertse Dreef die we rechtsaf volgen tot we 2,8 km verder afdalen tot in Sint-Joris-Weert. We rijden in het centrum de spoorweg over en gaan direct linksaf. Op het einde van de Stationsstraat gaan we rechts en direct 1e links richting St-Agatha-Rode. Waar we de Pottestraat rechtsomhoog nemen (kassei) richting Huldenerg. Na de afdaling komen we uit op de Wolfshaegen die we links aanhouden tot in het dorpje Terlanen waar we rechtsaf de Bollestraat omhoogrijden richting Overijse. Op het einde van de Bollestraat rechtsaf via d eNijvelsebaan tot op de grote steenweg Waver-Overijse die we even over enkel 350 m volgen om direct rechts de rustigere en veiligere afdaling richting Overijse te nemen via de Adriaanstraat.
Aan de verkeerslichten gaan we via rechtdoor via een onverharde parking richting stationssplein. Ter hoogte van de oude watermolen rijden we naast de Molenstraat op de oude trambedding richting Hoeilaart. Deze bedding loopt na een tijdje samen met de Frans Verbeeckstraat, fietsen de E411 onderdoor tot in Hoeilaart Centrum.
Via het fietspad door het park komen we langs de Kasteelstraat uit op de grote baan waar de direct links de oude trambedding oprijden richting Groenendaal station.
Aan het station van Groenendaal gaan we links de sporen onderdoor en direct rechts via het verharde boswegje dat uitkomt op de fietsbrug over het drukke kruispunt met de ring rond Brussel. We rijden langs de slagboom het Zoniënbos binnen en draaien linksweg mee en blijven rechtdoor rijden (links aanhouden) tot we na 2 km even afdalen om de Duboislaan over te steken in het bos. We vervolgen verder rechtdoor en blijven langzaam stijgen tot op het hoogste punt in het bos. We gaan rechtdoor richting Sint-Genesius Rode wanneer we het bos verlaten. Na de spoorweg rechts via de Stationsstraat en vandervelde tot de oversteek van de Brusselsesteeweg. Via dam komen we op de Steenweg op Halle. Na 2,5 km komen we in Dworp. We vervolgen de steenweg en gaan na 750 m linksaf de krabbosstraat omhoog om boven op de heuvel via de Prins Boudewijnlaan rechtsaf terug de afdaling in te zetten en de E19 te kruisen. Via het Kluisbos dalen we af tot in het centrum van Buizingen war we via de fietsbrug de sporen oversteken. We rijden verderdoor weg van de sporen, steken een klein Brugje over en komen uit aan het kanaal Brussel-Charleroi. Met Halle in de rug volgen we het kanaal over 10 km tot in Anderlecht waar we het kanaal oversteken en op de andere oever verder rijden richting Schaarbeek.
Aan de Boulevard Leopold 2 steken we opnieuw over en volgen we het kanaal nog even tot we via de straten van Schaarbeek uitkomen op de Haachtsesteenweg die we blijven volgen langs de luchthaven. Na 10 km gaan we rechtsaf richting Steenokkerzeel. Na de verkeerstoren gaan we linksaf richting Kortenberg. In Kortneberg gaan we de eerste rechts op het rond punt en fietsen via de straat links de brug onderdoor. Voorbij het station gaan we de eerste straat rechts (Kwerpsebaan) waar we opnieuw de eerste rechts nemen richting sporen. Op het einde van de straat gaan we linksaf het fietspad op richting Leuven. We blijven ook na de 2e weg die we kruisen langs de sporen rijden. Rond de vijvers van bellefroid velaten we de sporen even via kerselarenstraat en Diestbrugstraat om rechtsaf via het nieuw aangelegd fietspad op de Lodewijk van Veltemstraat in Veltem aan te komen. We vervolgen rechtdoor via de gewone weg riching Winksele. Na het rond punt op de Vilvoordsebaan gaan we RECHTSaf direct na de blinde muur en rijden de sporen onderdoor. We gaan na de brug linksaf en krijgen een prachtig stuk fietspad voorgeschoteld via Herent tot aan de Vaart in Leuven. Daar is het rechtsaf via vaart, fietsbrug overn vuurkruisenlaan en ring via Station terug tot aan Station en Tiensepoort.

Advertentie

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Advertentie

Navigeer de route met...

RouteYou app Open

Mozilla

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, de navigatie wordt voorbereid.

Je kan nu navigeren. Veel plezier onderweg!

Starten

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=230739" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/230739/recreatieve-fietsroute/leuven-overijse-halle-brussel-leuven?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="Leuven - Overijse-Halle-Brussel-Leuven - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/230739-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="Leuven - Overijse-Halle-Brussel-Leuven"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com