Bomoto

Bomoto - Home

RoutesBezienswaardigheden

Advertentie
Advertentie

Auteurscore: Expert master (426)

NL |

Over Bomoto

Ik ben René, vooral bekent als Bomoto. Ik ben procestechnicus bij een groot waterbedrijf en een fervent motorrijder. De vonk sloeg begin jaren 90 vorige eeuw over toen we naar de TT van Assen zouden gaan op de motor, dus even snel rijbewijs gehaald en motor stond al snel in de schuur. Daarna aantal keren samen met de vrouw met de KNMV reizen gemaakt naar de Moezel en Zwarte Woud. Jaren later ook Harz. Eerste ervaringen met de bergen en dat was niet makkelijk. Daar leer je dus rijden.

Paar jaar later wilden we samen op de motor naar Engeland en Wales op vakantie met Vrij-Uit in verschillende B&B's. 5 dagen toeren daar van B&B naar B&B dus. De eerste dag waren we al zo teleurgesteld in de toertocht. Die ging namelijk voor een behoorlijk stuk door het industriegebied van Birmingham. Tja daar hadden we deze vakantie niet voor geboekt, we wilden mooie ritten door de natuur. Hier heb ik mijn eerste ervaringen met het schrijven van toertochten opgedaan. Alles herschreven. GPS bestond niet...nee roadbook in je tanktas, dat was het. Dus elke avond met geodriehoek, potlood, pen, papier en papierenkaart de route bepalen en uitmeten. Deze mocht natuurlijk niet te lang worden, dus omrekenen en met geodriehoek meten om ongeveer 200 tot max 250/300 km route te krijgen tot volgende B&B. Gemiddelde snelheid was +/- 48km/u, dus al gauw ruim 5 a 6 uur rijden. Flink doorrijden was het devies.

Verschillende motoren gehad van 400cc naked en racer, 600cc tourfiets tot 900 cc volle circuitracer. De laatste fiets was een geimporteerde circuitwaardige racer, special paint en was voor die tijd de snelste fiets van de Benelux, 140pk aan het achterwiel. Kon je trouwens ook heerlijk mee toeren. Kinderen waren er inmiddels ook volop. Omdat ik nog steeds geen gps had was het rondje kerk rijden. Geen idee waar heen te gaan en daar kwam mijn slechte gezondheid nog eens bovenop. Tijd om alles te verkopen, ik was overtuigd dat ik nooit meer kon motorrijden. Alles omgegooid en flink werken aan mijn gezondheid. Sindsdien is wandelen een 2de hobby geworden.

Echter na een half jaar begon het na wat you tube filmjes toch weer te kriebelen. Ik wilde toch wel weer een speeldingetje, maar wilde wel rechtop zitten vanwege o.a. mijn spierproblemen. Het werd een V-Twin. Een KTM 950 SM om precies te zijn. Twijfelde nog om een Ducati te nemen. Heerlijke fiets voor binnendoor en daar hou ik van. Maar het moest wel anders, niet zinloos rijden of geheel niet rijden, dus een Rider 550 navigatie gekocht en wat is dat een goede investering. Sindsdien rij ik elke week ruim 350/400km om mijn toertochten te rijden. Met vakanties gaat de motor mee om één of meerdere rondjes te rijden en zeker 1 keer per jaar ga ik naar het buitenland voor 5 dagen, meestal Duitsland, maar dat zal in de toekomst zeker ook anders kunnen zijn. Vogezen, Luxemburg en Zwarte woud liggen te wachten.

De afgelopen 2 a 3 jaar maak ik ook mijn eigen tochten en met vakanties schrijf ik de ritten geheel zelf en altijd geheel binnendoor. Verschillende platforms geprobeerd, maar vond het allemaal niet geweldig. RouteYou beviel mij eigenlijk gelijk, al moest ik het wel leren. Ik gebruik en test ook andere platformen, maar kom altijd hier weer uit of zet ze om naar RouteYou. Maak altijd de routes in spoor vorm (Track), testen, e.v.t. aanpassen, rijden en dan pas online zetten. Ik heb op de motor een hekel aan snelweg, dus altijd binnendoor over zo veel mogelijk bochtige wegen. Dit is mijn insteek in de toertochten, veel bochten en mooie natuur, weinig N wegen en geen snelwegen. Een nieuwe hobby was geboren.

N.B. Doordat een aantal routes nog niet geverifeerd zijn blijft de score achter. Deze routes kan je gewoon rijden. Alle routes die ik publiek maak zijn gereden en getest. Ook maak ik steeds nieuwe routes door het jaar heen.

Wees vrij om reacties bij de routes te geven. Dit is weer een stimulans om te routes e.v.t. te verbeteren/aan te passen en nieuwe routes te maken.

Van sommige toermotorroutes worden nu ook video's geplubliceerd. Dit doe ik op YouTube onder mijn MotoMouser account.

Routes

Bezienswaardigheden

Reacties

Groepen

Nieuws

Meest recente nieuws

Evenementen

Meest recente evenementen

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com