Griethausen

Bron: Pieter Delicaat

Auteursrechten: Creative Commons 4.0

Griethausen is een plaatsje in Duitsland, behorend tot de gemeente Kleef in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het stadje Griethausen is gelegen aan een oude Rijnarm, de Griethausener Altrhein, en telt ongeveer 1300 inwoners. Het heeft een oppervlakte van 152 hectare.

BrandcatastrofesIn de 17e eeuw richtte de strijd om het naburige vesting Schenkenschanz ook in Griethausen enorme schade aan.Op 25 maart 1735 brak een brand uit in een van de huizen, die zich snel uitbreidde en binnen enkele uren het hele stadje plat legde. Alleen de kerk en een gedeelte van de pastorie en het nonnenklooster bleven gespaard. In 1798 telde het stadje weer 72 huizen. Op 17 augustus 1868 was er weer een grote stadsbrand, waarna er een besluit genomen werd alle aaneengeschakelde huizen van brandwerende tussengevels te voorzien. Desondanks teisterde op 10 april 1873 opnieuw een grote brand het stadje.

SpoorbrugOpvallend in het landschap richting Rijnoever is de oude spoorbrug, die de oude Rijnarm (Altrhein) overspant. De stalen brug is honderd meter lang en is in Duitsland de oudste behouden gebleven brug van dit type. De brug was onderdeel van een spoorwegverbinding van Zevenaar via Elten, Welle en Spyck naar Kleef. De treinen werden tussen Welle en Spyck met een veerpont over de Rijn gezet. (Zie ook: Spoorlijn Zevenaar - Kleef). De totale lengte van de brug inclusief het gedeelte over land is 565 meter. De brug werd tussen 1863 en 1865 gebouwd en er werd circa 505.170 kilo smeedijzer en circa 7780 kilo gietijzer in verwerkt.De voormalige spoordijk tussen Griethausen en Kleef is tegenwoordig in gebruik als wandel- en fietspad. Deze spoordijk is vanuit de lucht en via Google Earth goed te herkennen aan de lichtgele verharding.

Reacties Statistieken

DE | | Publiek

Adres

Kleve, Kleve, Duitsland

Advertentie

Dingen om te doen in de omgeving

Griethausen

Zoeken

Griethausen

Kies uit meer dan 40 activiteiten:

Routes zoeken

- RouteYou Selections -

Griethausen

Ontdek de mooiste en meest populaire routes in de buurt, zorgvuldig gebundeld in passende selecties.

Bron: Pieter Delicaat

Auteursrechten: Creative Commons 4.0

Bezienswaardigheden in de buurt

Griethausen

- RouteYou Selections -

Griethausen

Ontdek de mooiste en meest populaire bezienswaardigheden in de buurt, zorgvuldig gebundeld in passende selecties.

Bestemmingen in de buurt

Griethausen

Bron: Pieter Delicaat

Auteursrechten: Creative Commons 4.0

Plan je route

Met RouteYou kan je eenvoudig zelf aangepaste kaarten maken. Stippel je route uit, voeg waypoints of knooppunten toe, plan bezienswaardigheden en eet- en drinkgelegenheden in en deel alles met je familie en vrienden.

Routeplanner

Routeplanner

Deze bezienswaardigheid op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/poiviewer/free/?language=nl&amp;params.poi.id=749478" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.


Meer dan 8.500.000 routes


Meer dan 15.000.000 gebruikers


Meer dan 4.200.000 trekpleisters

Adres

Kerkstraat 108

9050 Gentbrugge, België

Volg ons

Download de gratis app

Contact

Marketing en verkoop

sales@routeyou.com

Algemene vragen

info@routeyou.com

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com