Fietsen en wandelen door geheel België met Garmin & RouteYou

27 juni 2008, 00:00

Auteur: RouteYou

Publiek | Frans

In samenwerking met RouteYou en Grote Routepaden lanceerde Garmin België een volledig nieuwe versie van de Garmin Fiets- en Wandelrouteplanner voor België en Groothertogdom Luxemburg.

De Routeplanner laat u toe om routes te plannen over alle interessante fiets en wandeltrajecten in België en Luxemburg. Hiervoor werd door Grote Routepaden een fiets- en wandelnetwerk ingetekend dat in Vlaanderen o.a. alle LF-fietsroutes, thematische fietslussen, de fietsknooppuntennetwerken, alle GR-paden en de dagstappersroutes omvat.

In Wallonië werd het fiets- en wandelnetwerk ingetekend in samenwerking met Rando-Vélo en Ravel. Dit netwerk werd ook verder aangevuld met interessante verbindingswegen om het geheel wat fijnmaziger te maken.

Voor het Groothertogdom Luxemburg werd het volledige fietsnetwerk van de Luxemburgse "Administration des Ponts et Chaussées" opgenomen.

Tenslotte werd ook nog een Digitaal Terrein model van ons Nationaal Geografisch Instituut geïntegreerd zodat van elke uitgestippelde route ook het hoogteprofiel kan bekeken worden.

Eens de kaart geïnstalleerd in Garmin MapSource kan je uw route plannen over het fiets- en wandelnetwerk, naar keuze in fiets- of wandelmodus en met de optie om onverharde wegen al dan niet te vermijden. Uw route kan op elk willekeurig punt starten, eindigen of een tussenstop hebben, maar de planner stuurt u altijd zoveel mogelijk over het voorkeurnetwerk.

De geplande routes kunnen uiteraard, samen met de routeerbare kaart, naadloos overgezet worden op elk Garmin GPS-toestel om daarna door middel van echte Turn-by-Turn navigatie langs de uitgestippelde route genavigeerd te worden. Een ware primeur voor fietsers en wandelaars!

Gerelateerd nieuws

Reacties

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com