Westtoer lanceert grensoverschrijdende wandelplanner

22 september 2012, 00:00

Auteur: RouteYou

Publiek

Westtoer presenteert een gratis digitale routeplanner om te wandelen in de grensstreek met Frankrijk. Via het internet geeft de routeplanner nu alle informatie voor de wandelnetwerken Heuvelland en Westkust.

Probeer de planner hier uit.

Er is ook een MyRouteYou versie van deze wandelrouteplanner op RouteYou.com. 

Probeer de planner hier uit op RouteYou.

 

Hier kan men kan men à la carte de gewenste knooppunten aanklikken. De routeplanner geeft de afstand weer tussen de knooppunten en berekent de totale afstand van de wandeltrip. Geïnteresseerden kunnen tevens nog de ‘points of interest’ of toeristische toppers aanstippen: bezoekerscentra, musea, bezienswaardigheden. Met eenzelfde klik worden ook cafés, restaurants of hotels toegevoegd. Alle opties werken grensoverschrijdend. Men kan de geplande route afprinten of exporteren naar gps of smartphone.

 
   

 

 
In juni 2011 werden de wandelnetwerken Heuvelland en Westkust uitgebreid tot een stuk over de Franse grens. In het kader van het Interreg IVa project MIRRA, werken Westtoer, de Conseil Général du Nord en het ADRT Nord tourisme samen om de knooppunten ook in Frankrijk te introduceren. Zo kunnen Vlamingen op stap in Noord-Frankrijk en kunnen Franse wandelaars de West-Vlaamse wandelnetwerken ontdekken. De initiatiefnemers hebben naast de wandelkaart een gratis digitale routeplanner
gerealiseerd. Wandelaars kunnen op deze wijze online het traject uitstippelen.
 
 
 
 

 

 

Gerelateerd nieuws

Reacties

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com