Digitale fietsers weten Overijssel en Gelderland te vinden

26 juni 2009, 00:00

Auteur: RouteYou

Publiek

GOBT Persbericht van gobt:  Digitale fietsers weten Overijssel en Gelderland te vinden

‘Digitaal Fietsen’, de acht digitale fietsrouteplanners voor Overijssel en Gelderland, is een groot succes. Sinds september 2008 zijn bijna 148.000 routes bekeken en is ruim 55.000 keer een fietsroute gepland over de fietsroutenetwerken. Met de routeplanner kunnen fietsers vanachter hun eigen pc routes plannen of kant en klare routes over de fietsroutenetwerken uitzoeken. De routes zijn gratis af te drukken of te downloaden voor een gps-ontvanger of TomTom. De routeplanners zijn ontwikkeld door het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) en de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT’s) in Overijssel en Gelderland. Doordat alle routeplanners aan elkaar zijn gekoppeld kunnen bezoekers van Tiel tot Tubbergen en van Zeddam tot Zwartsluis digitaal routes plannen langs fietsknooppunten.
De routeplanner van Twente is tot nu toe het best bezocht. In negen maanden tijd werden de fietsroutes op www.twentejezelf.nl ruim 25.000 keer bekeken en werden er 19.000 routes gepland. Het Rivierenland bleef hier met 40.300 bekeken en 1.800 geplande fietsroutes op www.rivierenland.nl maar iets bij achter. Ook de IJsseldelta en het Vechtdal Overijssel zijn populair. De fietsrouteplanners op www.vvvijsseldelta.nl en www.vvvvechtdal.nl waren goed voor 35.000 respectievelijk 30.000 bekeken en geplande routes. De Achterhoek is bezig met een stevige opmars. Hoewel haar fietsrouteplanner pas in mei 2009 ‘in de lucht’ ging, noteerde de streek al 7.300 bekeken en 13.800 geplande routes op www.vvvachterhoek.nl . De website van Salland, www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl, is sinds november goed voor ruim 1.000 geplande fietsroutes en 13.000 bekeken routes. De fietsrouteplanner op www.kopvanoverijssel.nl blijkt eveneens in trek. Hoewel pas in januari 2009 gepresenteerd, is ze nu al goed voor 12.600 bekeken en geplande fietsroutes door de Kop van Overijssel. Sinds kort kunnen consumenten ook routes plannen over het  fietsroutenetwerk van de regio Arnhem-Nijmegen. Hoewel nog maar net gepresenteerd, werden al meer dan 3.000 fietsroutes gepland en bekeken op www.lekkerfietsen.nl
Voor de ontwikkeling van de digitale fietsrouteplanners is samenwerking gezocht met RouteYou, dat ruime ervaring heeft met het aanbieden van routeplanners. Dagelijks bezoeken meer dan 10.000 bezoekers haar website www.routeyou.com. Samen waren zij in 2,5 jaar tijd goed voor 2,5 miljoen bezoekers en 100.000 geplande routes. Deze enorme populariteit was voor het GOBT en de RBT’s aanleiding om samen met RouteYou de routeplanners voor de Overijsselse en Gelderse fietsknooppunten te ontwikkelen. De populariteit van Overijssel en Gelderland onder fietsers blijkt overigens ook uit eigen onderzoek van RouteYou. De top 5 van populaire Nederlandse gemeenten op www.routeyou.com is geheel Overijssels. Ommen voert de lijst aan met in totaal 7.130 km aan digitaal geplande fietsroutes. Twee en drie zijn Hof van Twente en Steenwijkerland met respectievelijk 6.793 en 5.988 km aan digitaal geplande fietsroutes. Helledoorn en Dalfsen maken de top 5 compleet. 

Gerelateerd nieuws

Reacties

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com