10000-vrouwenwandeling-Buizingen

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

Advertentie
Advertentie
Bron

Bron: Gusto B&B

6.43 km
124 m
01u17
Medium

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

283 keer bekeken | Publiek | Frans

Laatst geverifieerd: 28 februari 2023

Beschrijving door de auteur

De wandeling start aan de bushalte van de Lijn in de Frans Daystraat, rechtover nummer huisnummer 10 van de Taverne "In de Kleine Ardennen"
(lijn 162 Roosdaal-Lennik-Halle, halte Sanatorium). Er is parkeergelegenheid.
De wandeling vormt een lus, zodat we op dezelfde plaats terugkomen.
Wandelaars die een kortere wandeling willen doen, kunnen na de Lievekesweg aan de Groenstraat rechts nemen. Zo komen ze vlugger terug bij het eindpunt.

We volgen de Frans Daysstraat in de richting van Hof ten Blooten (als we met de rug naar de bushalte staan naar rechts). Na amper 50 meter slaan we rechts de Nachtegaalstraat in.

Links van ons, in de bocht, zien we het Rusthuis Lucie Lambert, genoemd naar het vroegere Kindersanatorium Lucie Lambert dat gelegen is aan de Kluisbos en nu verbouwd is tot appartementen en lofts.
We wandelen verder bergaf. We komen voorbij de Drasop, de Kastanjelaan, een klein wegje en een prachtige kastanjeboom aan onze linkerkant.
Verder in de bocht rechtover huisnummer 172 zien we aan de linkerkant van de straat een mooie knotwilg. Als we goed kijken en luisteren kunnen we de Simmebeek opmerken.

We nemen het geasfalteerde voetweggetje naast deze boom. Deze weg (trage weg 3878) volgen we een kleine 100 meter meter tot we links tegenover een groot ijzeren hek een kleinere voetweg zien (trage weg 3879). Deze volgen we gedurende 250 meter tot we uitkomen op een straat. De Bleukenstraat is grotendeels een holle weg.

We slaan links af en volgen de Bleukenstraat tot voorbij de straat Smeerhout.Na 100 meter draaien we rechts een paadje in (trage weg 3853). We volgen dit smalle weggetje tot we op een splitsing komen. We staan midden in de velden en hebben een mooi zicht over dit deel van Buizingen.
We kiezen op deze splitsing voor de rechterkant (trage weg 3937) en lopen verder tot we op een pad komen (trage weg 3936) dat we rechts volgen. Dan staan we op de parking van het kerkhof van Buizingen en aan het begin van de Kerkhoflaan. Hier ligt de grens tussen Halle en de deelgemeente Buizingen.

Links naast het kerkhof nemen we weer een wandelweg (trage weg 3878). Onderweg hebben we een prachtig zicht op de bossen van Buizingen. Deze weg brengt ons terug naar de Bleukenstraat. We draaien links de straat in en volgen deze tot aan het kruispunt met de Nachtegaalstraat en het Kluisbos.

Op dit kruispunt gaan we rechtdoor en volgen de Kluisbos bergop tot we aan de linkerkant een open plek aan de rand van het bos zien. Rechts in de straat staat tussen de bomen het oude Kindersanatorium en de gerestaureerde Kapel.

Vanaf deze open plek vertrekken twee wandelwegen. De wandelweg rechts heet in de volksmond Lievekesweg omdat koppeltjes deze weg heel romantisch en rustig vinden. Wij nemen de wandelweg links herkenbaar aan de houten paal in het midden van deze weg (trage weg 3921). Tussen de bomen dalen we af naar de Jozef Degelaenstraat. Onderweg vinden we de Simmebeek terug die naar beneden kabbelt.

Aan het begin van de Degelaenstraat op nummer 3-5 bevindt zich links het voormalig klooster van de Congregatie van de Zusters van het Heilig Hart van Maria in Berlaar en ook het Centrum Lindegroen, de vroegere Parochiezaal.

Een beetje verder in de Degelaenstraat moeten we rechts een wegje indraaien na huisnummer 26 en vóór huisnummer 24. Dit steile weggetje (trage weg 3886) dat begint naast een haag, brengt ons naar het Sum. We volgen het Sum tot aan de Jaak Liekensstraat en slaan daar rechtsaf. Na een kleine 100 meter staan we aan de achterkant van de Beukenbosschool. We gaan rechts het bos in en volgen dit bospad (trage weg 3874) - dat ongeveer parallel loopt met de Groenstraat - verder tot we aan de Lievekesweg komen.

We genieten onderweg van het mooie bos met de vele niveauverschillen. In het bos, rechts beneden naast ons pad, kunnen we een helder bronnetje en een grote waterpoel zien. Aan de Lievekesweg buigen we links af en komen op de Groenstraat.

We vervolgen onze weg door linksaf te gaan en de Groenstraat af te dalen voorbij de Henri Devedeleerstraat en de Louis Godeaustraat tot aan de Steenborre. Tegenover de school draaien we rechts de Steenborre in. Op het einde van deze straat staan we aan de Begonialaan. We gaan nog eens rechts en volgen een voetweg (trage weg 3918) en komen uit aan het Hoogveld. Hier bevindt zich rechts van ons een bronnetje.

We gaan rechtdoor naast de vroegere kleuterschool. Op de kruising van het weggetje met de Emiel Derooverlaan en de Louis Godeaustraat lopen we even naar rechts en dan nemen we links een smal straatje. Onderweg zien we links het vroegere fabrieksterrein van de Zijdefabriek en de wafelbakkerij Suzy. Dit terrein wordt nu omgebouwd tot een site van sociale woningbouw.

Op het einde van deze weg, bij de Henri Devedeleerstraat en de Korenbloemlaan, gaan we een paar meter naar links en dan onmiddellijk naar rechts en volgen de Paul Turcksinstraat. We stappen voorbij het Goudkasteeltje tot we bij de Sanatoriumlaan komen waar we rechtsaf draaien.

We volgen de Sanatoriumlaan voorbij het Geynstbos, de Potaardestraat en de Distelweg. Op het einde van de straat stappen we links de Frans Daystraat in en staan na 100 meter terug op ons vertrekpunt.

Met dank aan°Auteur: Anne Van Nimmen / HALLElesbienne

HALLElesbienne organiseert ook maandelijks op de derde zondag wandelingen in Halle en omgeving.

Advertentie

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Advertentie

Navigeer de route met...

RouteYou app Open

Mozilla

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, de navigatie wordt voorbereid.

Je kan nu navigeren. Veel plezier onderweg!

Starten

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=1150072" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/1150072/wandelroute/10000-vrouwenwandeling-buizingen?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="10000-vrouwenwandeling-Buizingen - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/1150072-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="10000-vrouwenwandeling-Buizingen"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com