This website is also available for your locale (English, United States). Click here to change it.
Click here to hide this message.

rondje Vorden-Brummen

Related channels

Nothing found

Sponsored links

Help us out

Description

Uitstapje naar Brummen

Sponsored links

close

This route on your website

More info

Places of interest (along the route)(show all)

VVV Vorden (distance from start: 8.32 m)

VVV Vorden
Vorden
Informatie (0575), www.vvvbronckhorst.nl, info@vvvbronckhorst.nl
Adres: Kerkstraat 1b, 7251 BC Vorden

Kasteel Vorden (distance from start: 818 m)

Kasteel Vorden
Vorden
(in 1208 reeds vermeld) 1 km buiten Vorden aan de weg Vorden-Ruurlo. Het kasteel bestaat uit twee vleugels (ten dele 15de-eeuws) met vierkante toren op de buitenhoek en een achtkante toren in de binnenhoek, door grachten omgeven. Kasteel gerestaureerd en was tot eind 2004 in gebruik als gemeentehuis. Nu in bezit van fam. Rodink. Huwelijksvoltrekkingen (in 17e-18e-eeuwse zaal), diners, recepties, rondleidingen en overnachtingen mogelijk. Brasserie naast het kasteel. Rondleidingen 15 mei tm 15 sep bij voldoende deelname za 15 uur en zo 13 en 15 uur, andere maanden bij voldoende deelname zo om 14 en 15 uur. Ook op andere dagen en tijden op afspraak. Entree € 5, kind tot 12 jr € 2. Kaarten bij kasteel en VVV. Meer informatie www.kasteelvorden.nl.
Adres: Horsterkamp 8, 7251 AZ Vorden

Landgoedkerk St. Willibrordus (distance from start: 7.46 km)

Landgoedkerk St. Willibrordus
Wichmond
De kerk is in neogotische stijl gebouwd. Het fraaie interieur is helemaal intact en vol symboliek. Elk element is erop gericht de bezoeker te wijzen op de grootsheid van het geloof. Zo symboliseren de vloertegels met afbeeldingen van verschillende dieren de zeven hoofdzonden. Je moet ze als het ware vertrappen, proberen ze te overwinnen en te streven naar het hogere. Het hogere is gesymboliseerd in de lampen, die als lichtend voorbeeld de acht zaligheden roemen. Tevens wisselende tentoonstelling van nog niet eerder getoonde kerkelijke schatten. Open mei tm half sep di en do 13.30-16 u en op afspraak.
Adres: Vierakkersestraatweg 31, 7233 SE Vierakker

Dickens Museum en rariteitenwinkel (distance from start: 21.2 km)

Dickens Museum en rariteitenwinkel
Bronkhorst
Museum en curiosa van de schrijver Charles Dickens. Geopend: vanaf half apr tm herfstvakantie 10-17 uur, daarna za en zo 11-17 uur. Tijdens kerstvakantie kunt u bellen voor de openingstijden. Meer informatie T (0575) 45 16 23 of kijk op www.dickensmuseum.nl
Adres: Onderstraat 2, 7226 LD Bronkhorst

Tuin Heeren van Bronckhorst (distance from start: 21.2 km)

Tuin Heeren van Bronckhorst
Bronkhorst
In monumentaal stadje. Formele Engelse tuin met zichtassen, stiltetuin met vijvers en nieuw aangeplante boomgaard met hoogstam oude fruitrassen. Grootte 2700 m2. Aangesloten bij Ned. Tuinenstichting. Open dagen 27 en 28 juni, 11 en 12 juli en 25 en 26 juli, 8 en 9 aug en 22 en 23 aug. Voor groepen bestaat de mogelijkheid buiten bovenvermelde dagen de tuin te bezoeken bij voorkeur op wo, do of vr. Entree tijdens opentuindagen € 2 p.p. Groepen op afspraak. Meer informatie T (0575) 45 25 35 of kijk op www.heeren-v-bronckhorst.com .
Adres: Onderstraat 1, 7226 LB Bronkhorst

Bronkhorst (distance from start: 21.3 km)

Bronkhorst
Bronkhorst
TOP Bronkhorst. Op verschillende locaties in de Achterhoek zijn Toeristische Overstappunten (TOP) ingericht. Vanaf deze punten kan vanuit de auto, bus of trein heel makkelijk op verschillende fiets- en wandelroutes worden overgestapt. Daarbij kent elk overstappunt andere mogelijkheden. Bij het ene punt zijn er ook mountainbikeroutes, het andere punt ligt aan een kanoroute, het volgende is startpunt voor skeelerroutes, het andere is weer een combinatie van deze elementen. De overstappunten zijn te herkennen aan een bijzonder vormgegeven zuil (zie foto), een informatiebord en er is rustgelegenheid. Aan de doorgaande wegen in de Achterhoek zijn duidelijke borden geplaatst die leiden naar de overstappunten. Bij alle locaties is ruime parkeergelegenheid en er is meestal een horecagelegenheid in de directe nabijheid. Meer informatie over deze en andere overstappunten op www.topachterhoek.nl.
Adres: Onderstraat 12, 7226 LD Bronkhorst

Places of interest (near the route)

Practical locations nearby

Comments

Sponsored links

Fill in your performed / future activity

 
 
 

  • RouteYou
  • Facebook
Adding activity...