This website is also available for your locale (English, United States). Click here to change it.
Click here to hide this message.

E3-Prijs Harelbeke

Related channels

Nothing found

Sponsored links

Help us out

Description

E3-Prijs Harelbeke
Bij benadering

Sponsored links

Cycling route Pundonor
otn_route_recommended
Owner: Pundonor
Region: Vlaamse ArdennenLeiestreekScheldelandWest FlandersEast Flanders
Linked groups: Nieuwsblad
3 stars | 7119 views | Public
close

This route on your website

More info

Places of interest (along the route)(show all)

Kasteel Aaishove (distance from start: 40.2 km)

Kasteel Aaishove
Kruishoutem
De toeristische plaats "Kasteel Aaishove" is gelegen in Kruishoutem.

Source: Tele Atlas

Copyright: All rights reserved

Kasteel della Faille d'Huyse (distance from start: 42.9 km)

Kasteel della Faille d'Huyse
Kruishoutem
De toeristische plaats "Kasteel della Faille d'Huyse" is gelegen in Kruishoutem.

Source: Tele Atlas

Copyright: All rights reserved

Windmolen Meuleken 't Dal (distance from start: 49.3 km)

Windmolen Meuleken 't Dal
Zingem
De toeristische plaats "Windmolen Meuleken 't Dal" is gelegen in Zingem.

Source: Tele Atlas

Copyright: All rights reserved

paddestraat (distance from start: 73.9 km)

paddestraat
velzeke
De Paddestraat is een begrip in wielermiddens. De kinderkopjes worden steevast opgenomen in het parcours van de Ronde van Vlaanderen. De straat volgt deels het traject van de Romeinse heirbaan Boulogne-Keulen. In de omgeving kruiste die de heirbaan van Bavai naar Gent. Dat was voldoende om hier een Romeins vicus te stichten.

Source: Lannoo

Copyright: All rights reserved

Provinciaal Archeologisch Museum van Zuid-Oost-Vlaanderen (distance from start: 74 km)

Provinciaal Archeologisch Museum van Zuid-Oost-Vlaanderen
Zottegem
Het museum "Provinciaal Archeologisch Museum van Zuid-Oost-Vlaanderen" is gelegen in Zottegem.

Source: Tele Atlas

Copyright: All rights reserved

Geraardsbergen (distance from start: 106 km)

Source: Wikipedia

Copyright: GNU

Geraardsbergen
Op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat staat al zeker sinds de 16de eeuw een Manneken-Pis. In 1619 kreeg Jerôme Duquesnoy de Oude de opdracht van de stad om een nieuw beeldje te maken van Manneken-Pis, maar dit ter vervanging van een veel ouder beeldje.
Er zijn tal van legendes gekoppeld aan dit manneke. De één al wat meer politiek gekleurd dan de andere. Zo zou het manneke een Vlaamse bom gedoofd hebben met een plasje. Een ander verhaal was dat het jongetje ooit verloren liep en de ouders vonden hem plassend terug in de buurt van de plaats waar nu het standbeeld staat, en uit dankbaarheid maakten ze een standbeeld. Nog een ander is dat het manneke tijdens de oorlog van Grimbergen op de vijanden zou geplast hebben wat de Brusselse strijders weer moed gaf en voor een overwinnng zorgde. Nog een versie is dat hij de kruisvaarders zou begroet hebben met een plas. Volgens sommigen zou er ook een alchemistische symboliek achter dit beeldje schuilen.
Tijdens de beschietingen van Brussel in 1695 door de Zonnekoning Lodewijk XIV, werd het beeldje van zijn sokkel gehaald om het ventje tegen de kanonskogels te beschermen.
Manneken Pis is zeker niet uniek aan Brussel. Geraardsbergen beweert al lang het oudste Manneken Pis beeldje te hebben. Ook in het Frans-Vlaamse dorp Broksele staat ook een beeld van Manneken Pis. Eveneens in Gent staat er een niet plassend Manneken-Pis op de Kraanlei als Bacchussymbool.

Source: Dromos

Moulin du Marais des Soeurs (distance from start: 118 km)

Moulin du Marais des Soeurs
Flobecq
De toeristische plaats "Moulin du Marais des Soeurs" is gelegen in Flobecq.

Source: Tele Atlas

Copyright: All rights reserved

Eglise Saint-Luc (distance from start: 119 km)

Eglise Saint-Luc
Vloesberg
De toeristische plaats "Eglise Saint-Luc" is gelegen in Vloesberg.

Source: Tele Atlas

Copyright: All rights reserved

Ganzenberg (distance from start: 130 km)

Source: Passage

Copyright: All rights reserved

Ganzenberg
Maarkedal
De Ganzenberg is een heuvel in de Vlaamse Ardennen gelegen nabij Schorisse in het Maarkedal in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Nabij de voet van de Ganzenberg start de beklimming van de Steenberg. Op de top van de Ganzenberg rechtsaf komt Het Foreest naar boven.
De helling wordt in de Ronde van Vlaanderen afgedaald na de beklimming van Het Foreest en voor de beklimming van de Steenberg en geldt als een gevaarlijke afdaling.
Karakteristieken
Top: 105m
Hoogteverschil: 70m
Lengte: 1.200m
Gemiddelde Stijging: 5,8%
Steilste stuk: 17%
Meer informatie op deze link

Source: Wikipedia

Copyright: GNU

Varent (distance from start: 135 km)

Varent
Maarkedal
De Varentberg is een heuvel in de Vlaamse Ardennen bij Maarke-Kerkem in Maarkedal.
De helling is 23 maal (1960, 1973-1977, 1980-1996) opgenomen in de Ronde van Vlaanderen.

Tot de beklimming in 1977 was de helling een smalle kasseiweg, sindsdien is het een asfaltweg met enkel de top in kasseien.

In 1960 wordt de klim in de Ronde gesitueerd tussen de Kruisberg en de Valkenberg, in 1973 tussen de Edelareberg en de Valkenberg, van 1974-1977 tussen de Volkegemberg en de Muur, van 1980-1982 tussen de Volkegemberg en de Steenberg, in 1983 tussen Volkegemberg en Molenberg, in 1984 tussen de Volkegemberg en de Keiweg-Leberg, van 1985-1989 tussen de Eikenberg en de Keiweg-Leberg, in 1990 tussen de Eikenberg en de Leberg en van 1991-1996 tussen de Volkegemberg en de Leberg.

De Varentberg is twee maal (1960, 1977) opgenomen geweest in Gent-Wevelgem.

karakteristieken
Top: 97m
Hoogteverschil: 69m
Lengte: 1.225m
Gemiddelde stijging: 5,6%
Steilste stuk: 16%
Meer informatie op deze link

Source: Dromos

Copyright: GNU

Etikhove (distance from start: 144 km)

Etikhove
Maarkedal
Alhoewel de Vlaamse Ardennen u een zeer gekende streek zijn, is het toponiem "Vlaamse Ardennen" nog niet zo oud. Het was auteur en wandelaar Omer Wattez die in 1889 als eerste het toponiem "Vlaamse Ardennen" gebruikte in een artikel. In 1992 werd het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen uitgeroepen tot een van de eerste vijf regionale landschappen in Vlaanderen (samen met het Hageland, het natuurpark Herk- en Hombeek, de West-Vlaamse Heuvels en het natuurpark Hoge Kempen). Het werkterrein omvat nu het arrondissement Oudenaarde en de stad Zottegem, in totaal elf gemeenten. Een Regionaal Landschap is per definitie een streek met een grote natuur- en landschapswaarde en een eigen karakter. De mens mag hier inzake socio-economische ontwikkeling enkel ingrijpen met het allergrootste respect voor de natuur, milieu en landschap. Een van de belangrijkste factoren in deze ontwikkeling is natuurgericht
toerisme ... Het mag dus duidelijk zijn dat de milieubewuste wandelaar hier welkom is ... en deze gastvrijheid natuurlijk respecteert.

Taaienberg (distance from start: 150 km)

Taaienberg
Maarkedal
De Taaienberg werd regelmatig beklommen in de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. Het is een venijnige klim van 800 meter met kasseistroken.
In 1993 werd ze vervangen door de Bossenaarberg wegens heraanleg.
De Taaienberg is in totaal reeds 32 maal beklommen in de Ronde. In 1974 en 1975 werd ze in de Ronde voorafgegaan door de Nieuwe Kruisberg en gevolgd door de Eikenberg. Van 1976-1981 lag ze gesitueerd tussen Koppenberg en Eikenberg. Van 1982-1987 tussen Koppenberg en Berg ten Houte. Van 1988-1990 tussen Kortekeer en Berg ten Houte. In 1991 tussen Nieuwe Kruisberg en Bovenstraat/Kouterberg. In 1992 tussen Nieuwe Kruisberg en Eikenberg. In 1994 werd ze gesitueerd tussen Kruisberg en Eikenberg, in 1995 en 1996 tussen Kortekeer en Eikenberg. In 1997 tussen Kortekeer en Steenberg. In de periode 1998-2001 ligt ze continue tussen Kortekeer en Eikenberg, na de herintrede van de Koppenberg in 2002 ligt ze onafgebroken tussen Steenbeekdries en Eikenberg (in 2003 tussen Steenbeekdries en Ladeuze in verband met wegwerkzaamheden aan de Eikenberg).
De Taaienberg wordt tevens vaker beklommen in de E3-Prijs.
Karakteristieken
Top:90m
Hoogteverschil: 57m
Lengte: 800m
Gemiddelde Stijging: 7,13%
Steilste stuk: 18%
Meer informatie op deze link

Source: Wikipedia

Copyright: GNU

Paterbergstraat (distance from start: 167 km)

Source: Wikipedia

Copyright: GNU

Paterbergstraat
Kluisbergen
In het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen behoren immers 34 km kassiestroken tot beschermd erfgoed. De kasseien hebben een industrieel-archeologische waarde en dikwijls zijn die in de prachtige holle wegen gelegen. Deze holle wegen herbergen een grote variëteit aan flora en fauna.

Een aantal zeer gekende voorbeelden van deze kasseistroken uit de Vlaamse Wielerklassiekers zijn de Paterberg, de Eikenberg, de Muur, de Molenberg, de Taaieberg, de Koppenberg en de Bosberg.

Oude Kwaremont (distance from start: 171 km)

Oude Kwaremont
Kwaremont
De "oude Kwaremont" is één van de vele hellingen die de renners aandoen in de Ronde van Vlaanderen.

De helling van de Oude Kwaremont, 2.2 km lang, ligt vier kilometer voor de volgende helling die de renners aandoen, deze van de Paterberg. Het steilste stuk van de Kwaremont is 11%. De renners doen deze helling aan via de Broektestraat, Kwaremontplein en Schilderstraat.

De Oude Kwaremont is een veteraan die in totaal al meer dan 30 keer werd opgenomen als onderdeel van de Ronde van Vlaanderen.

Oude Kwaremont (distance from start: 171 km)

Oude Kwaremont
Kluisbergen
De Oude Kwaremont is een helling in de gemeente Kluisbergen, vooral bekend door de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen. De Oude Kwaremont wordt meestal als een van de eerste beklommen en is daarom geen scherprechter in de wedstrijd. De eerste 600 m is een smalle asfaltweg, de overige 1600 m is een kasseiweg. De top is gesitueerd net voorbij de kasseistrook.
De Oude Kwaremont is al 33 keer beklommen in de Ronde. In 2007 wordt ze opnieuw beklommen, tussen Knokteberg en Paterberg.
Tot 1984 is de Oude Kwaremont de eerste helling in de Ronde, in 1974 en 1975 gevolgd door de Nieuwe Kruisberg, vanaf 1976 gevolgd door de Koppenberg. In 1985 wordt de Oude Kwaremont gesitueerd tussen de Molenberg en de Koppenberg. In de periode 1986-1989 wordt ze gesitueerd tussen Molenberg en Paterberg. In 1990 weer de eerste helling gevolgd door de Paterberg. In 1991 tussen Tiegemberg en Paterberg. In 1992 vervalt ze wegens wegwerkzaamheden en wordt de Kwaremont opgefietst. Van 1993-2003 wordt ze onafgebroken gesitueerd tussen de Knokteberg en de Paterberg. Van 2004-2006 wordt ze gesitueerd tussen Wolvenberg en Paterberg.
De Oude Kwaremont werd daarnaast 29 maal opgenomen in de Omloop Het Volk. Ook wordt ze regelmatig beklommen in de E3-Prijs, Kuurne-Brussel-Kuurne en Dwars door Vlaanderen. In Dwars door Vlaanderen klimt men niet tot de top maar slaat men in Kwaremont linksaf naar de Kalkhoveberg.
Karakteristieken
Top: 111m
Hoogteverschil: 93m
Lengte: 2.200m
Gemiddelde Stijging: 4,2%
Steilste stuk: 11%
Meer informatie op deze link

Source: Wikipedia

Copyright: GNU

Places of interest (near the route)

Practical locations nearby

Comments

Sponsored links

Fill in your performed / future activity

 
 
 

  • RouteYou
  • Facebook
Adding activity...