Elzas-Vogezen

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

Advertentie
Advertentie
164 km
1997 m
02u43
Medium

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

3652 keer bekeken | Publiek

Beschrijving door de auteur

Individuele rondreis Elzas-Vogezen (3 tot 7-daagse)

De Elzas en Vogezen zijn uitstekend geschikt voor een weekendje weg of een langere vakantie. Met deze rondreis en autoroute brengen we je alvast naar de mooiste plekjes en de belangrijkste bezienswaardigheden van de Elzas en Vogezen. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie zijn hierin verwerkt: natuur, steden, wijnen, attractieparken, musea, historisch erfgoed en uiteraard de overheerlijke gastronomie.

Om te logeren zijn er natuurlijk mogelijkheden te over. Wij hebben een mooi voorstel in Rouffach dat ten zuiden van Colmar is gelegen (15 km). Het is een goede uitvalsbasis voor deze route door de Elzas en Vogezen. Een kleinschalig hotel met mogelijkheid voor half pension in het hotel te nemen. Wil je liever een stadshotel dan kan je reserveren in het hotel Diana-Dauphine*** in Straatsburg. Het moderne stadshotel is gelegen nabij de twee topattracties: de kathedraal en la Petite France. Het volledig aanbod vind je op onze pagina hotels Elzas-Vogezen.

Gratis het handige dossier autoroute Elzas-Vogezen downloaden.
Gebruik GPS: GPX-bestanden downloaden via Reisroutes.be.

We hebben de rondreis Vogezen en Elzas ingedeeld in vijf dagen. Opzettelijk hebben we geen aankomst- en vertrekdag gemaakt want alle voorgestelde programmadagen vragen een volle dag. Zo kan je naar hartelust in combinatie met de beschikbare tijd zelf kiezen wat je zal doen.

Dag 1: Straatsburg
Een volle dag voor een bezoek aan Straatsburg is zeker nodig. Met onze wandelroute starten we aan de imposante kathedraal en wandelen vervolgens door de 'nieuwe' stad die dateert uit de 18de eeuw en prachtige herenhuizen bezit. Via de Grande Rue komen we aan de waterverdedigingswerken met als topper de 'Ponts Couverts'. En dan is het maar een paar meter meer tot het sprookjesachtige 'La Petite France' met vakwerkhuizen van ca. 500 jaar oud. Straatsburg is ook rijk aan musea en geven je de kans die te bezoeken op de wandelroute.

Dag 2: Obernai, Mont St-Odile en Haut-Koenigsbourg
Obernai is een romantisch stadje en de startplaats voor een bezoek aan twee speciale locaties. De Mont St-Odile is een klooster en bedevaartsoord gelegen op een hoge berg. Naast de mooie panorama's zijn er ook heel wat wandelwegen en een bijzondere kruisweg. Maar het kan nog hoger bij het kasteel van Haut-Koenigsbourg. Dit zeer mooi gerestaureerde kasteel straalt een enorme rijkdom uit en dateert uit de Duitse periode. Je kan er ook genieten van goede uitzichtspunten over de Vogezen. Wil je het liever over een andere boeg gooien? Dan is er het alternatief in Natzwiller waar je het voormalige Duitse concentratiekamp 'Le Struthof' kan bezoeken.

Dag 3: Route des Vins en ooievaars
De Elzas staat synoniem voor wijnen. Er is een autoroute, de Route des Vins, die je langs de mooiste wijndorpjes van de Elzas brengt. Wij kozen er de mooiste uit die ook nog een aantal bezienswaardigheden hebben naast de vele wijnkelders en degustatielokalen. Met kinderen is dit niet bepaald heel leuk daarom hebben we twee alternatieven. Bij je reis door de Elzas en de Vogezen zal je telkens veel ooievaars zien die in volle vrijheid leven. Deze populatie is er niet zomaar gekomen. In het Parc des Cigognes in Hunawihr verneem je hierover meer. Wil je het liever wat speelser houden dan is er het Cigoland, een attractiepark in het teken van de ooievaar.

Dag 4: Colmar en het Ecomusée d'Alsace
Colmar is een zeer gezellig stadje met prachtige vakwerkhuizen en een heel belangrijk museum. We stellen je een korte wandeling voor die je de gelegenheid geeft om zowel het museum, de kerken, de vakwerkhuizen als het idyllische 'Petite Venice' te zien en te bezoeken. Daarbij kan je ook nog een namiddag vertoeven in het Ecomusée d'Alsace, ten zuiden van Colmar in Ungersheim. Dit openluchtmuseum geeft je een beeld hoe er vroeger in de Elzas en Vogezen werd geleefd.

Dag 5: Munster en Les Ballons d'Alsace
Munster is een voormalig kuuroord en vormt zowat de poort tot Les Ballons d'Alsace. Dit laatste is een groot bergmassief waarvan de Grand Ballon een hoogte heeft van 1424 meter. Om dit gebied te verkennen stellen we voor een autorit te maken. Eén volle dag is minstens noodzakelijk wil je de hoogtepunten gezien hebben en dat zijn niet alleen bergen. We geven je ook de gelegenheid om herdenkingsplaatsen te bezoeken van de Eerste Wereldoorlog, zoals het bekende Linge.

Advertentie

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Advertentie

Navigeer de route met...

RouteYou app Open

Mozilla

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, de navigatie wordt voorbereid.

Je kan nu navigeren. Veel plezier onderweg!

Starten

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=257398" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-fr/route/view/257398/motorroute/elzas-vogezen?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="Elzas-Vogezen - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/257398-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="Elzas-Vogezen"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com