This website is also available for your locale (English, United States). Click here to change it.
Click here to hide this message.

Lac Tseuzier en Crans-Montana

Related channels

Nothing found

Sponsored links

Description

Via Fey en Aproz gaan we naar de overkant van de Rhonevallei.
Zeker in het vroege en late seizoen is dit een interessante route i.v.m. het feit dat dit de zuidhellingen zijn en dus het langst sneeuwvrij en en ook de beste temperatuur.
Dwars door de fruitvelden, wiinranken en dorpjes die in een luciferdoosje passen. De dwarsvallei waar we nu inrijden is een Fjordachtige engte in het bergmassief. Aan de andere zijde van deze "Fjord" gaan we weer terug richting het dal. Net voor Sion buigen we af richting Crans, een van de ski-dorpjes, dat vaak in een adem genoemd wordt met Montana. Dit zijn enkele van de vele oude en mondaine ski-oorden die klinkende namen hebben en vroeger alleen door de jet-set bezocht werden. Denkt u hierbij aan Zermatt, Saas-Fee, Verbier, Anzère en Bagnes. Hier spreken we alleen nog maar over het Frans sprekende gedeelte van het Kanton Valais.
Jammer genoeg kunnen we met de motor niet bij de Matterhorn komen, want vanaf Täsch is de weg autovrij. Na Ayant gaan we richting Lac de Tseuzier. Al weer een stuwmeer, waar er honderden van zijn in Zwitserland.
De wegen er naar toe zijn meestal de meest pittoreske routes.
We passeren onderweg nog een skilift die aansluit op het gebied van Anzère. Na het bezoek aan het stuwmeer, gaan we via Crans en Montana naar Leuk. Een buurtdorp in de bergen, Leukerbad, heeft warme bronnen en is sinds jaar en dag een kuuroord, wat voornamelijk door Duitsers wordt bezocht. Dit gebied is weer Duitstalig. Vanaf Leuk via Chippis terug naar uw hotel.

Sponsored links

Motorised route Eduardo
Owner: Eduardo
Region: ContheySionSierreLeukGrône
Linked groups: Eduardo
1 stars | 1132 views | Public
close

This route on your website

More info

Sponsored links

Fill in your performed / future activity

 
 
 

  • RouteYou
  • Facebook
Adding activity...