10000-verrassend groen en heuvelend Halle-wandeling

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

Advertentie
Advertentie
Bron

Bron: Wikipedia

Auteursrechten: All rights reserved

17.9 km
214 m
03u34
Hard

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

652 keer bekeken | Publiek | Frans

Laatst geverifieerd: 28 februari 2023

Beschrijving door de auteur

Wandeling doorheen Sint-Rochus/Essenbeek, Lembeek, Hallerbos, Buizingen en Halle centrum over +/- 29.995 stappen of 19,2 km. Wandeltijd: +/- 5 uur.

Start en aankomst: Grote Markt Halle.

Vertrek aan het standbeeld van Adriaan Servais, op de Grote Markt, met je gezicht naar het Oude Stadhuis. Ga rechts van het stadhuis de Basiliekstraat in, die je blijft volgen: je komt aan het stadspark (links) en het Kanaal Brussel-Charleroi.
Steek het kanaal over en ga dan meteen naar rechts over het verharde jaagpad. Je loopt onder 2 spoorwegbruggen door en onder een brug van de zuidelijke ring rond Halle.
Een eind verder stap je onder de voetbrug van de Malheide door. Meteen na de brug links en dan rechts een rotsachtig stukje pad op, waarmee je op een weide komt.
Stap in de richting van de Malakofftoren, voorbij de toren blijf je het pad naar links volgen. Zo kom je op de Dr. Spitaelslaan die je even naar links volgt.
Verlaat deze straat via een graspad rechts (Botermelkweg). Dat is het begin van een stevige klim die gedeeltelijk over een knuppelpad loopt. Je bereikt de Kasteelbrakelseseteenweg en je gaat naar links over een voetweg tussen de huizen. Bij het volgend kruispunt van voetwegen (met rechts een herdenkingsplaat voor de bemanning van een neergestorte Lancaster) ga je rechtdoor, nu dalend.
Zo kom je op de Trompstraat, die je kruist: een nieuwe voetweg, die je volgt tot de Dr. Spitaelslaan.
Kruis de Dr. Spitaelslaan: wat verder loop je, na enkele huizen, al opnieuw over een onvervalste voetweg - hou even links aan en wat verder rechts, richting Maasdalbeek.
Bij de volgende asfaltweg (Veugeleer) neem je rechts, tot het Maasdal (de straat) die je kruist. Je passeert nog enkele huizen, en buigt links af. Het gaat nu even in stijgende lijn, tot zich rechts een weg in het Maasdalbos aanbiedt (niet op de topografische kaart). Zo kun je wat verder aansluiten op de blauwe wandeling door het natuurreservaat.
Als je de blauwe aanwijzingen volgt, verlaat je het reservaat aan zijn zuidelijkste punt.
Neem daar links een voetweg die rakelings langs de rand van het reservaat loopt. Links gaapt de diepte van een oude zavelwinning (gevaarlijk punt).
Bij het volgende kruispunt van voetwegen gaat het rechts, en wat verder links, een nieuwe onverharde voetweg. Blijf dezelfde richting aanhouden: zo kom je na een tijdje aan de Nijvelsesteenweg, die je over korte afstand naar links volgt.
Steek de steenweg over en neem de onverharde veldweg. Na een tijdje krijgt die asfalt (Houtveld). Bij een kruispunt van straten neem je rechts, en wat verder verlaat je het asfalt langs een voetweg 80A die rechts begint. Die brengt je vlak bij een manège.
Neem hier links (rechts is trouwens privé), en wat verder opnieuw links. Stap nu in de richting van de brug onder de E19. Na de brug links - neem niet de privéweg naar het alleenstaande huis, maar loop rechtdoor.
Bij het eind van de wei rechts en bij een bredere bosweg nog eens rechts. Zo kom je bij een brugje over de Steenputbeek, die nu langere tijd je gids zal zijn.
Je volgt namelijk de bosweg links (de smalste van de 2) die het dichtst bij de Steenputbeek loopt. Na een aangenaam traject in de vallei kom je op de Hallerbosstraat die je even naar rechts volgt. Meteen gaat het weer naar links, een bosweg tussen bos (links) en weide (rechts). [Wie wilt, gaat hier nog even rechtdoor de stijgende asfaltweg op: het bekende restaurant Kriekske ligt hier binnen voetbereik.]
Volg de weg parallel met de weideafsluiting: al snel wordt die een echt bospad, dat zich wat verwijdert van de weiderand, maar blijf dezelfde richting aanhouden. Bij een asfaltweg (Kapittel) gaat het links (dalend) en nog eens links.
Zo kun je de Steenputbeek kruisen - meteen daarna gaat het naar rechts over het met rode klinkers verharde Consciencepad, met de Steenputbeek rechts van je. Blijf dit mooie pad langere tijd volgen, tot bij een T-kruispunt, waar je links neemt: dat wordt weer stijgen, en het einde van je tocht langs de Steenputbeek. Boven gaat het links en wat verder buigt het pad naar rechts in de richting van de Krabbosstraat. Ga daar links, maar volg voor de lol niet het asfalt, maar de kasseien, overblijfsel van de Krabbosstraat in vroegere tijden. Je loopt achter de huizen door, en een bocht naar rechts brengt je bij de Krabbosstraat, die je voorzichtig moet kruisen, ter hoogte van een witte kapel met dubbele façade.
Volg de voetweg rechtdoor. Die zal je na een zachte afdaling bij het Kamerijkbos brengen. Neem het asfalt niet, maar neem links een sterk stijgende, hier en daar uitgespoelde voetweg.
Bij een kruispunt van onverharde wegen gaat het even naar rechts, tot je links naast de afsluiting rond een woning opnieuw het bos in kunt. Blijf lopen met de afsluiting aan de linkerhand. Na een tijdje kun je links, zodat je in de buurt van de zavelput komt. Daar neem je rechts, zodat je wat verder het bos kunt verlaten, ter hoogte van de Drasop. Ga daar naar rechts.
Een brug brengt je veilig over de E19. De durvers kunnen meteen achter de brug het talud afdalen, maar meestal lukt dat niet zo goed. Loop dus liever nog een tijdje in dezelfde richting door, tot rechts een asfaltbaantje aftakt: neem dat, en keer dus eigenlijk op je stappen terug, deze keer gaat het rechts onder de brug door. Volg dit mooie bospad over enige afstand, tot rechts een ander bospad opduikt. Volg dit dalende pad. Wat verder sta je plots tussen de paardenweiden.
Zo bereik je het Smeerhout, een asfaltweg die je volgt tot bij een T. Even naar links, en dan rechts een onverharde weg in. Wat verder brengt een nieuw pad je tussen weide en akker bij het Kerkhof van Buizingen.
Ga daar links, tot de Karel Nerinckxlaan, die je naar rechts volgt. Zo kom je bij een eerste rotonde: neem de brug over de spoorweg; wat verder volgt een tweede rotonde. Kruis het kanaal en ga dan meteen links, langs het kanaal, tot je rechts de Slingerweg kunt nemen. Bij een derde rotonde loop je rechtdoor en zo bereik je het Possozplein, aan de achterzijde van het Oude Stadhuis. Nog even tussen Stadhuis en De Sleutel door. Proficiat en vergeet Servais niet te groeten.

Met dank aan °AUTEUR: Vic Van Cutsem.

Advertentie

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Advertentie

Navigeer de route met...

RouteYou app Open

Mozilla

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, de navigatie wordt voorbereid.

Je kan nu navigeren. Veel plezier onderweg!

Starten

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=379320" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/379320/wandelroute/10000-verrassend-groen-en-heuvelend-halle-wandeling?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="10000-verrassend groen en heuvelend Halle-wandeling - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/379320-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="10000-verrassend groen en heuvelend Halle-wandeling"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com