3 lussen in Drie Fonteinen, binnenlus (3,1km)

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

Advertentie
Advertentie
3.12 km
52 m
00u18
Easy

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

951 keer bekeken | Publiek | Engels

Laatst geverifieerd: 21 april 2023

Beschrijving door de auteur

Dit is de binnenlus die als laatste aangesneden wordt in de '3 lussen in Drie Fonteinen' (10km) in de routelijst van 'Vilvoorde soprtief'; ze is ongeveer 3,1km lang en loopt in tegenuurwijzerszin.

Het vertrek-en aankomstpunt is gelegen op de zuidelijke hoek van de atletiek/voutbaltribune met de parking tegen het Zeekanaal, iets ten zuiden van de Vredesbrug.

Ze is geschikt voor wandelaars, lopers en fietsers. Fietsers moeten aan de Franse Tuin even van de fiets (trap omhoog), alsook 200m verder (twee korte trappen omlaag).


Typische bezienswaardigheden onderweg zijn (klik op de POI's in de vergrote kaart):
De Lenterikkapel en de meeste andere parkgebouwen (alle vroegere kasteelgebouwen zijn verdwenen, maar de overblijvende parkgebouwen zijn bijzonder fraai): een hoeve met stallingen; het imposante koetshuis (in gebruik voor culturele activiteiten), de Brasserie de Drie Fonteinen (voor de verbouwing een vervallen Oranjerie) met een Franse tuin; een grote speeltuin en een klein park met in de zomer neerhofdieren liggen op het traject.

Traject: Hou de tribune van de atletiekpiste aan je rechterzijde en de achtergelegen lage gebouwen aan je linkerzijde. Je komt op dezelfde driesprong uit aan het begin van je eerste en tweede lus. Nu neem je de derde rechts, net tegen de lage gebouwen aan. Je komt aan de achterzijde van het laatste laaggelegen voetbalplein (afsluiting), en deze volg je aan je linkerzijde tot tegen een tennisterrein; neem daar rechts en blijf hier in de zigzag bergop gaan tot aan de Lanterikkapel (je komt bv op een T in het pad die je rechts neemt naar boven moet nemen). De Kapel hou je nu rechts en je gaat op de grasvlakte naast de kapel en aan de voorzijde van de kapel verder over de grasweide naar beneden . Op de grasvlakte snij je een verhard pad die je links neemt en blijft volgen. Neem wat verder het eerste verhard pad naar rechts, die je terug langs de grasvlakte brengt. Links passeer je daarna de speeltuin, neem daarachter direct links, en volg de stallingen en het gebouw van de parkwachter aan je rechterzijde (kassei). Steek het asfaltwegje over en volg het groot koetshuis voor je aan je linkerzijde, je passeert rechts een torengebouw en komt aan de voorzijde van het koetshuis, waar je 30m verder de bomenlaan naar links neemt. Aan de Franse Tuin neem je links en je gaat door de Franse Tuin richting Oranjerie (Brasserie Drie Fonteinen). Aan de ingang van de Brasserie neem je links en onmiddellijk rechts en je volgt de bomenlaan met links van je de speeltuin, en rechts van je de parking van de Brasserie. Achter deze parking neem je het verhard pad rechts die tussen twee gebouwen naar beneden gaat. Opgepast: achter deze gebouwen heb je twee kleine trappen naar beneden: Stap daar van je fiets of matig le loopsnelheid. Volg de zigzag van dit pad en neem aan de T linksaf.
Aan de Y-splitsing neem je rechts, en in de afdaling (50m voor je op de grote grasweide terecht komt) neem je het verhard pad naar rechts (Ganzenvoetweg). Dit pad volg je tot in de bocht (niet tot op de hogere grasvlakte), en neem linksaf de Brugweg (onverhard bospad) naar beneden. Beneden passeer je restanten van een brug over een bosbeek, waarna het pad terug verhard naar boven. Op dit pad neem je de eerste rechts die je naar de afsluiting van een tennisveld brengt. Neem daar rechts en volg het tennisveld aan je linkerzijde. Je komt op een T aan de laaggelegen vijvers waar je tweemaal links neemt. Aan het einde van de vijver heb je een ovrdekt tennisgebouw die je aan je rechterzijde laat en een tennisplein die je aan je linkerzijde laat. Neem dit verhard pad naar de parking waar je aan de tribunes je lus hebt voleindigd.

Nietegenstaande deze parkzone aan het Zeekanaal en de Zenne ligt, zijn de paden regelmatig hellend: aan deze zijde van het kanaal begint het Heuvelland van 'Grim-bergen', en je zal het geweten hebben: Je moet per lus rekening houden met een hoogteverschil van ongeveer 52m.

De parkzone tussen de bossen is grotendeels aangelegd in Engelse landschapsstijl, waardoor je tussen de bossen van ruime vergezichten kan genieten over graspleinen en bomnlanen. De grootste van deze bomenlanen kwam in de noordzichting uit op een (nu niet meer bestaand) kasteel, waar actueel de VTM is gekazerneerd.

Over de Geschiedenis van dit domein vind je hier meer: http://www.vilvoorde.be/product.aspx?id=673
Wist je bv dat aan de zuidzijde van dit Park eertijds op het Zeekanaal (toen nog de Willebroeksevaart) er een sluizencomplex was voor de schepen? (http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeekanaal_Brussel-Schelde , en http://www.brussel.be/artdet.cfm/7508 )).

Advertentie

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Advertentie

Navigeer de route met...

RouteYou app Open

Mozilla

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, de navigatie wordt voorbereid.

Je kan nu navigeren. Veel plezier onderweg!

Starten

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=612251" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/612251/joggingroute/3-lussen-in-drie-fonteinen-binnenlus-3-1km?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="3 lussen in Drie Fonteinen, binnenlus (3,1km) - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/612251-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="3 lussen in Drie Fonteinen, binnenlus (3,1km)"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com