Keizerdellewandeling

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

7.72 km
32 m
01u32
Medium

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

2221 keer bekeken | Publiek

Laatst geverifieerd: 26 april 2024

Beschrijving door de auteur

De Keizerdellewandeling dankt haar naam aan de Keizerdelle, één van de veldcomplexen tussen Steenokkerzeel, Berg, Nederokkerzeel en de Peperstraat in Erps-Kwerps. In de volksmond spreekt men van Kasdel.

Onze Keizerdellewandeling start aan het Dorpsplein in Erps-Kwerps.

Als opwarmingsrondje gaan we rond de kerk. Daar zien we al heel wat mooie gebouwen: restaurant Rooden Scilt, op de hoek van de Peperstraat en het Dorpsplein zien we Café Central, links van de Dorenbaan zien we het gerestaureerde pachthof Ackermans en rechts het oude gemeentehuis van Erps-Kwerps. Recht tegenover dit gemeentehuis is een straat die achter het koor van de kerk loopt. In de richting van de Paddestraat staan drie merkwaardige gebouwen: links het Erfgoedhuis (vroeger een pastorie) en rechts de oude pastorie en het Schavenberghof.

We vervolgen onze ronde rond het Dorpsplein en komen zo aan de vierde zijde van het plein tussen de Dekenijstraat en de Kammestraat. We volgen de Kammestraat en nemen voorbij Walravenshof rechts voetweg 63 of de Cnopsweg. Zo komen we in de Frans Mombaersstraat die we links afgaan tot bijna aan het einde. Een tiental meter voor de kapel van het Kindje Jezus van Praag slaan we rechts buurtweg 11 of de Keizerdelleweg in. In de volksmond staat die bekend als de weg naar de Vosseputten. Deze Keizerdelleweg wordt een mooie holle weg die eerst het verlengde van de Curegemstraat (=buurtweg 1) kruist. Links bemerken we de het rood-witte baken DVOR BUB van de luchthaven. Daarna kruist de Keizerdelleweg ook nog buurtweg 12 of de Vosseputten. 200 m verder volgen we dan de Paysweg of buurtweg 10 die verderloopt in de Keizerdellestraat.

Die kunnen we tot het einde aflopen. Als we dan in de Peperstraat rechts afslaan zijn we snel weer terug aan het Dorpsplein, ons vertrekpunt. Dan hebben we 5,3 km afgelegd.

Of... als de benen nog niet moe zijn, kunnen we bijna op het einde van de Keizerdellestraat links voetweg 66 naar de Dorenbaan nemen voor 2,5 km extra. In de Dorenbaan slaan we dan linksaf en volgen deze weg tot aan een splitsing ter hoogte van mountainbikepaal 53. Hier gaan we scherp rechts buurtweg 6 of de Lindekensweg in die uitkomt op de Nederokkerzeelsesteenweg recht tegenover de Kasteelstraat. Hier nemen we rechts en lopen de Nederokkerzeelsesteenweg af die overgaat in de Peperstraat waar we links terug het Dorpsplein, ons vertrekpunt, zien liggen.

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Navigeer de route met...

RouteYou app Open

Mozilla

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=673560" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/673560/recreatieve-wandelroute/keizerdellewandeling?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="Keizerdellewandeling - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/673560-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="Keizerdellewandeling"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com