Diese Seite benutzt Cookies, um Ihre Erfahrungen und die Qualität unserer Dienstleistungen zu verbessern. Durch die Nutzung dieser Seite akzeptieren Sie die Verwendung von Cookies. Weitere Information Ausblenden

Nansum

Brauchen Sie ein Hotel?

Gesponserte Links

Routen in der Nähe

Sehenswürdigkeiten

Contentempfehlungen

Hotels in der Nähe

Restaurants in der Nähe

Gesponserte Links

🔎
Krieg
Ortstyp: Krieg
Adresse: Holwierde
Anzahl der Texte: 1
3 stars

Nansum is een gehucht in de gemeente Delfzijl in de provincie Groningen. Het ligt direct ten oosten van Holwierde achter de dijk langs de Eems op een wierde van 2,83 meter boven NAP.De wierde dateert van rond het begin van de jaartelling, ligt op een kwelderrug en meet maximaal 235 bij 283 meter. Bij het gehucht heeft ooit een borg gestaan die reeds genoemd werd in de 13e eeuw en werd bewoond door het geslacht Tho Nansum, waar waarschijnlijk ook de naam van het gehucht vanaf stamt. De borg was omgracht en is rond 1650 gesloopt. Het deel van de wierde waar de borg lag is lager dan de rest van de wierde, hetgeen mogelijk veroorzaakt is door het uitgraven van de fundamenten. De oorspronkelijke rondweg om de wierde is aan noord- en zuidzijde verhard (Dijkweg in het noorden en ventweg naast Hogelandsterweg in het zuiden) en bestaat in het westen en oosten uit een onverharde grassingel.

Direct achter de zeedijk staan nog de restanten van een aantal bunkers die hier door de Duitsers werden gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bunkers maakten deel uit van de luchtverdediging voor Emden. In de streek is aan het eind van de oorlog nog zwaar gevochten.

Klassifizieren dieser Punkt von Interesse
Link zur einer Route
Hinzufügen dieser Punkt von Interesse zu Ihren Routen in der Nähe

Kommentare

Kommentar zufügen

Gesponserte Links