Diese Seite benutzt Cookies, um Ihre Erfahrungen und die Qualität unserer Dienstleistungen zu verbessern. Durch die Nutzung dieser Seite akzeptieren Sie die Verwendung von Cookies. Weitere Information Ausblenden

Dierenpark Emmen

Brauchen Sie ein Hotel?

Gesponserte Links

Routen in der Nähe

Sehenswürdigkeiten

Contentempfehlungen

Hotels in der Nähe

Restaurants in der Nähe

Gesponserte Links

🔎
Zoo
Ortstyp: Zoo
Adresse: Emmen
Anzahl der Texte: 2
3 stars

Dierenpark Emmen wil bezoekers op een prettige, recreatieve manier betrekken bij de levende natuur. De combinatie van vaak grote groepen dieren, aangename beplanting en spannende exposities maakt van Dierenpark Emmen een unieke organisatie.
Maak een wereldreis in Emmen
In Dierenpark Emmen zijn de dieren ondergebracht in het werelddeel waar ze thuishoren. Een wandeling door het park is dus eigenlijk een wereldreis. Van Azie loop je naar Amerika, je komt langs Europa en Australie, en gaat op weg naar Afrika.
Ontmoet dieren uit alle windstreken
Als een ontdekkingsreiziger ontmoet je dieren uit alle windstreken. Dat de dieren in Emmen veel bewegingsvrijheid hebben, merk je meteen. Terwijl je als bezoeker op de paden moet blijven, gaan de dieren lekker hun eigen gang. De bavianen vlooien rustig verder, de ringstaartmaki’s genieten van een zonnebad en de neushoorns draaien zich nog eens lekker om in de modder.
Twee parken
Door de uitbreiding van Dierenpark Emmen op de Noordbargeres bestaat het park uit twee locaties: Dierenpark Emmen Centrum en Dierenpark Emmen Es. In het centrum vind je alle dieren, ‘op’ de Es Speelexpeditie Yucatán. De pinguïns verblijven momenteel ook in het centrum. Een kaartje voor Dierenpark Emmen geeft toegang tot beide locaties.

Klassifizieren dieser Punkt von Interesse
Link zur einer Route
Hinzufügen dieser Punkt von Interesse zu Ihren Routen in der Nähe

Uitbreiding en verplaatsing: De ‘Es’
Dierenpark Emmen
Het verblijf van de Pinguïns

Gedeelte van de voormalige loopbrug tussen het oude en nieuwe gedeelte van het Dierenpark Emmen
Het dierenpark heeft op haar huidige locatie in het centrum van Emmen een oppervlakte van 13 hectare, maar liep in de jaren 1990 tegen haar grenzen aan; er was geen ruimte meer voor uitbreiding. Daarom begon de dierentuin in 1998 met een uitbreiding van zes hectare (inclusief nieuw parkeerterrein) aan de rand van Emmen op de Noordbargeres, die de Es wordt genoemd. De beide delen van het park werden verbonden door een grote loopbrug over de Hondsrugweg. Als eerste werden de humboldtpinguïns hier naartoe verhuisd. Deze bewonen nu een zeer groot verblijf waar de bezoekers doorheen kunnen wandelen. Later werden de guanaco’s en poedoes er heen verplaatst en kwam er een groot overdekt speelgebied voor kinderen, genaamd Speelexpeditie Yucatán (tot 2007 Wallanganda genoemd). In het oude gedeelte werd ondertussen een nieuw prairiehondenverblijf en een raven en baarduilenvolière gebouwd, maar dit bleek veel te weinig om de bezoekers vast te houden (zie verder).

In 2007 werden plannen bekendgemaakt die inhielden dat het dierenpark het centrum van Emmen zou verlaten om zich in zijn geheel te vestigen op de Es, waar een oppervlakte van 40 hectare beschikbaar zou komen; bijna drie maal zo groot als het huidige park. Samen met een nog te bouwen theater moest dit dierenpark een nieuw attractiepark gaan vormen.[2] Eind 2007 werd bekendgemaakt dat de verhuizing uiterlijk in 2014 voltooid moest zijn.[3] Door financiële problemen is dat uitgesteld tot 2016. Het is de bedoeling er op de Es ook nieuwe diersoorten komen, zoals Axisherten, Brilkaaimans, Kamelen, Onagers, Pelsrobben en ijsberen, de leeuwen zouden daar ook weer terugkeren.[4] Begin 2011 werd echter besloten de leeuwen te vestigen op de oude locatie, op de plek van de vroegere Hof van Eden.

In december 2008 ging de gemeenteraad van Emmen akkoord met de herontwikkeling van het centrumgebied van Emmen.[5] De kosten van het megaproject werden inclusief verplaatsing van de dierentuin geraamd op minimaal 489 miljoen euro. De kosten voor het nieuwe dierenpark zouden 190 miljoen bedragen, waarvan 65 miljoen beschikbaar zou komen door verkoop van het oude terrein aan de gemeente Emmen. In mei 2010 stelde de minister van VROM, Huizinga, 8,5 miljoen euro beschikbaar voor de verplaatsing van het Dierenpark.[6] In december 2010 becijferde adviesbureau Twynstra Gudde dat de verplaatsing naar de Es te veel geld ging kosten waardoor de plannen moesten worden bijgesteld.

Klassifizieren dieser Punkt von Interesse
Link zur einer Route
Hinzufügen dieser Punkt von Interesse zu Ihren Routen in der Nähe

Kommentare

Kommentar zufügen

Gesponserte Links