Schinckehoeve

Datenquelle: onroerenderfgoed.be

Grote, gewitte bakstenen hoeve van het gesloten type. Landschappelijk aantrekkelijke ligging namelijk aan een zandweg enkel omringd door landbouwgrond en met een opvallende rij lindebomen aan de zuidwestkant van de hoeve. Rechthoekig gebetonneerd binnenerf met boerenwoning aan de noordoostkant; één bouwlaag en acht traveeën met zadeldak (mechanische pannen, nok loodrecht op de straat), uit midden 18de eeuw. Nok met klokkenstoel waarop een windwijzer in de vorm van een ruiter. Gecementeerde erfgevel met schijnvoegen en plint in imitatiebreuksteen. Verticaal geribde fries onder de dakgoot met reliëfdecoratie boven de vensterdorpels: vereenvoudigd zonne- en levensboommotief. Rechthoekige vensters en lage rechthoekige deur. Pomp tegen de haardtravee. Achtergevel met nieuw bakstenen parement. Behouden houten zoldering met kinderbalken op moerbalken. Balkzoolversiering van de moerbalk in de slaapkamer met wolfstandmotief en inscriptie "Anno 1749 IHS". Gewitte zoldering in de woonkamer met uitgesneden ruitmotieven in dambordpatroon op de versierde balkzool.

Tegenover het boerenhuis aan de zuidwestelijke erfzijde: dwarsschuur van vijf traveeën met centrale doorrit onder schilddak (Vlaamse pannen). Buitengevel met lisenen, twee rijen luchtgaten en steunbeer naast de hoeken. Stalvleugels aan de straat- en achtererfzijde onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

Datenquelle

Datenquelle: onroerenderfgoed.be

Reaktionen Statistiken

BE | | Öffentlich

Adresse

Frankenbos 4, 9860 Oosterzele, Oost-Vlaanderen, Belgien

Unternehmungen in der Gegend

Oosterzele

Suchen

Oosterzele

Choose from more than 40 activities:

Routen suchen

- RouteYou Selections -

Oosterzele

Entdecken Sie die schönsten und beliebtesten Routen in der Gegend, sorgfältig gebündelt in einer passenden Auswahl.

Datenquelle: onroerenderfgoed.be

Sehenswürdigkeiten in der Nähe

Oosterzele

- RouteYou Selections -

Oosterzele

Entdecken Sie die schönsten und beliebtesten Sehenswürdigkeiten der Gegend, sorgfältig gebündelt in einer entsprechenden Auswahl.

Nahe gelegene Ziele

Oosterzele

Datenquelle: onroerenderfgoed.be

Planen Sie Ihre Route

Mit RouteYou können Sie ganz einfach eigene Karten erstellen. Planen Sie Ihre Route, fügen Sie Waypoints (Zwischenpunkte) oder Knotenpunkte hinzu, planen Sie Sehenswürdigkeiten und Einkehrmöglichkeiten ein und teilen Sie alles mit Familie und Freunden.

Routenplaner

Routenplaner

Diese Sehenswürdigkeit auf Ihrer Website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/poiviewer/free/?language=de&amp;params.poi.id=1963436&amp;params.language=nl" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Probieren Sie diese Funktionalität kostenlos mit einem RouteYou Plus-Probeabonnement.

Wenn Sie bereits ein solches Konto haben, melden Sie sich jetzt an.


Mehr als 8.500.000 Routen


Mehr als 15.000.000 Benutzer


Mehr als 4.200.000 Sehenswürdigkeiten

Adresse

Kerkstraat 108

9050 Gentbrugge,Belgien

Folge uns

Laden Sie die kostenlose App herunter

Kontakt

Marketing und Vertrieb

sales@routeyou.com

Allgemeine Fragen

info@routeyou.com

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com