COO

Waterfall

BE |

Public

De beroemde waterval van Coo is door zijn hoogte van 15 meter, twee maal zo hoog als alle andere watervallen van de Ardennen. Télécoo heet het natuurspektakel waar rond een waar pretpark is ontstaan. Kayaks, wilde zwijnen, die vanuit boemelkarretjes te zien zijn en een bobslee, die via een lier omhoog getakeld wordt.
Verder heeft u nog de uitkijktoren met zijn gigantische vergezichten, te bereiken via de stoeltjeslift, die 700 meter lang is en 240 meter omhoog gaat en natuurlijk de watervallen. Met donderend geweld knalt het water van de Amblève naar beneden. Vanaf de brug kunt u via een trapje midden in de waterval komen, waar een regenboog het imponerende beeld accentueert.
Maar volgens een Duits onderzoek staat de stuwdam van de Cascade van Coo op instorten en wordt de Amblève-vallei met overstromingen bedreigd. In de dam van Coo zitten diepe, zwarte scheuren en het attractiepark staat geregeld onder water. Soms sijpelt het water door de stuwdam en als de dijk onverhoopt barst, zal een muur van water, tussen de zes en negen meter hoog, zich door de vallei persen. De eigenaar van de dam ontkent, dat er iets mis is en zegt, dat de dam constant in de gaten gehouden wordt.

Address

Stavelot
Belgium

Sponsored links

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com