This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

COO

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Waterfall
Location type: Waterfall
Location address: Stavelot
Number of texts: 1
5 stars
Made by Vloemie83

De beroemde waterval van Coo is door zijn hoogte van 15 meter, twee maal zo hoog als alle andere watervallen van de Ardennen. Télécoo heet het natuurspektakel waar rond een waar pretpark is ontstaan. Kayaks, wilde zwijnen, die vanuit boemelkarretjes te zien zijn en een bobslee, die via een lier omhoog getakeld wordt.
Verder heeft u nog de uitkijktoren met zijn gigantische vergezichten, te bereiken via de stoeltjeslift, die 700 meter lang is en 240 meter omhoog gaat en natuurlijk de watervallen. Met donderend geweld knalt het water van de Amblève naar beneden. Vanaf de brug kunt u via een trapje midden in de waterval komen, waar een regenboog het imponerende beeld accentueert.
Maar volgens een Duits onderzoek staat de stuwdam van de Cascade van Coo op instorten en wordt de Amblève-vallei met overstromingen bedreigd. In de dam van Coo zitten diepe, zwarte scheuren en het attractiepark staat geregeld onder water. Soms sijpelt het water door de stuwdam en als de dijk onverhoopt barst, zal een muur van water, tussen de zes en negen meter hoog, zich door de vallei persen. De eigenaar van de dam ontkent, dat er iets mis is en zegt, dat de dam constant in de gaten gehouden wordt.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links