This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Huize Immaculata

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Monastery
Location type: Monastery
Location address: Nederland, Limburg, Rijckholt, Voerenweg, 17
Number of texts: 1
4 stars
Made by delbrueckii

Voerenweg 17-19, Rijckholt: Huize Immaculata

In 1880 kondigde de Franse regering enige anti-klerikale wetten af, waarop religieuzen het land verlieten. Zo was er ook een groep Franse Dominicanen die zich in Rijckholt vestigden. In 1882 werd er een stuk grond met de naam Bongaerdsweide gekocht van 1,75 hectare. Hier werd er een eenvoudig klooster met een kapel gebouwd. In de jaren die volgden werd het klooster verder uitgebreid. De inwoners van Rijckholt hadden met deze kapel het voordeel dat ze niet iedere dag naar Gronsveld hoefden, maar in de kapel van het klooster de H. Mis konden bijwonen. In het priesterkoor zaten dan de paters en broeders en in het achterste gedeelte van de kapel de inwoners van het dorp. Tevens werd er een school gevestigd, met als gevolg dat er verschillende jongeren uit de omgeving intraden in de kloosterorde.
In 1921 werden twee zijbeuken aangebouwd. Van 1942 tot 1948 was het klooster tevens een schippers-internaat. In 1979 verlieten de Dominicanen het klooster van Rijckholt definitief.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links