Klooster Wittem

Park

NL |

Public

Klooster Wittem staat bekend als bedevaartsplaats voor de Heilige Gerardus en Heilige Maria van Altijddurende Bijstand. De immense parkeerplaats is nog getuige van de vele honderden toerbussen met pelgrims en bedevaartgangers die hier in Klooster Wittem een kaarsje kwamen opsteken. Nog altijd hebben de kerk en de devotiekapellen van Klooster Wittem een uitgesproken aantrekkingskracht. Een kaarsje opsteken is immers geloofsoverstijgend. De gedachte en intentie die je bij het kaarsje opsteken hebt tellen.

Klooster Wittem verbindt religieus erfgoed met cultuur en zingeving. Het Klooster presenteert een boeiende mix van inspirerende kunst, religie, historie, muziek en literatuur. In de kloosterboekwinkel, kloosterbibliotheek en het Kloostercafé vinden concerten, lezingen, exposities, film- en theatervoorstellingen plaats. Tijdens de rondleidingen kunnen bezoekers daarnaast ook de kerk, kapellen, grafkelder, refter en kloostertuin bezoeken.

Nog altijd wonen en werken er paters van de Redemptoristen in Klooster Wittem. Zij dragen missen op, gaan voor in vieringen, spreken zegeningen uit, organiseren pelgrimswandelingen, bieden een luisterend oor voor vragen en een helpende hand aan mensen in nood.

Address

nl
Wittem
Netherlands

Sponsored links

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com