Església de Santa María d'Agullana

L'església parroquial d'Agullana constitueix l'exemple més espectacular, quant a dimensions, de tot un grup localitzat especialment des de la Jonquera a Albanyà.

La primera notícia certa d'aquesta església es troba en el Llibre Verd de la Catedral de Girona, en els folis 103 i 104 del qual apareix un document de donació del bisbe Rotger de la "Eclesiam Sanctae Mariae de Aguliana " a la canònica de Girona. Va datat l'any XXIII del rei Robert, és a dir, el 1019.

L'església parroquial que avui es pot veure és un temple romànic d'una sola nau coberta amb una volta apuntada i seguida; un absis semicircular amb volta d'aresta, com l'arc triomfal; un fals creuer que amb contrast amb la resta de l'edifici presenta una volta de punt rodó cobrint uns braços molt curts, i un campanar de cadireta que s'aixeca a l'extrem oest.
Tot el temple està construït amb carreus de granit perfectament escairats i, si bé les filades presenten alçàries molt variables, s'afileren perfectament tant en els murs com en les voltes.
Aquest temple declarat Bé Cultural d'interès Nacional des del 1984, ha estat recentment restaurat. Així s'ha enderrocat un edifici annex bastit al segle XVIII, on hi havia la casa de la vila i una sagristia del mateix moment, i s'ha eliminat el sobresostre que cobria la teulada a la part del creuer.

La façana meridional de l'església és el lloc on s'obre la portalada. Aquesta, amb un guardapols a la part més exterior, presenta sis arcs en degradació. El primer està decorat amb relleus geomètrics i els altres són llisos. El timpà era llis i fou substitït per una finestra que dóna llum a l'interior. A cada banda de la porta hi ha dues columnes amb els seus respectius capitells, tots ells amb decoració floral molt esquemàtica. La porta original, amb elements de ferro forjat, ha desaparegut. (Façana i capitells també es van declarar BECIN l’any 84)

Comentarios Estadísticas

ES | | Pública | Inglés

Publicidad

Cosas que hacer en la zona

Agullana

Buscar

Agullana

Elija entre más de 40 actividades:

Búsqueda de rutas

- Selecciones de RouteYou -

Agullana

Descubre las rutas más bonitas y populares de la zona, cuidadosamente agrupadas y seleccionadas.

Lugares de interés cercanos

Agullana

- Selecciones de RouteYou -

Agullana

Descubre los lugares de interés más bonitos y populares de la zona, cuidadosamente agrupados y selecciondos.

Destinos cercanos

Agullana

Planifique su ruta

Con RouteYou, es fácil crear tus propios mapas personalizados. Simplemente traza tu ruta, agrega puntos de ruta o nodos, agrega lugares de interés, lugares para comer y beber, y luego compártelo fácilmente con tu familia y amigos.

Planificador de rutas

Planificador de rutas

Este lugar de interés en su página web

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/poiviewer/free/?language=es&amp;params.poi.id=4631968" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pruebe esta funcionalidad gratis con una suscripción de prueba RouteYou Plus.

Si ya dispone de dicha cuenta, conectarse ahora.


Más de 8.500.000 rutas


Más de 15.000.000 usuarios


Más de 4.200.000 lugares de interés

Dirección

Kerkstraat 108

9050 Gentbrugge, Bélgica

Síguenos

Descargar la aplicación gratuita

Contacto

Mercadotecnia y ventas

sales@routeyou.com

Consultas generales

info@routeyou.com

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com