Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience et la qualité de nos services. En utilisant ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies. Plus d'information Cacher

Neeltje Jans

Besoin d'un hôtel?

Liens sponsorisés

Itinéraires dans les environs

Curiosités dans les environs

Contenu correspondant

Hôtels tout près

Restaurants tout près

Liens sponsorisés

🔎
Ile
Genre d'emplacement: Ile
Adresse: Vrouwenpolder
Nombre de textes: 2
4 stars
Fabriqué par 172761

Neeltje Jans is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Na het voltooien van de Deltawerken is er op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark geopend. In het informatiecentrum is een expositie over de Deltawerken te zien. Vroeger was Neeltje Jans een zandplaat in de monding van de Oosterschelde. Door de zandplaat op te hogen is het werkeiland gecreëerd, dat ten tijde van de bouw van de stormvloedkering werd gebruikt. Toen het werk in 1986 klaar was, hebben Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap het eiland opgekocht en omgevormd tot natuurgebied dat onderdeel is van Nationaal Park Oosterschelde. De naam Neeltje Jans is verkregen door een boot die op de zandplaat vastgelopen is en die ook die naam droeg.

Classifiez ce lieu d'intérêt
Lien vers un itinéraire
Ajoutez ce lieu d'intérêt à vos itinéraires dans les environs

Fabriqué par 172761

Neeltje Jans

Neeltje Jans is een gevarieerd duinlandschap, waarin allerlei ontwikkelingsstadia van de duinen te vinden zijn. Van jonge zeeduintjes via vochtige valleien en een duinmeer, naar een rij hoge kamduinen. Aan de Oosterscheldekant is op een uitgestrekt slikkengebied een vogeleiland aangelegd. Pioniervogels als visdiefjes, sterns en plevieren broeden er en bovendien zijn er honderden steltlopers die het eiland gebruiken om er bij hoogwater te rusten en veren te poetsen. Aan de Noordzeekant is een slufter aangelegd. Het ‘‘infoduin’‘, een luwe plaats in de duinen met diverse voorzieningen, geeft informatie over het natuurgebied Neeltje Jans. Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet, bij 1 ervan passeert men een vogelscherm. Er is een vogelobservatiehut om de vogels op het vogeleiland ongestoord te bespieden.

Adres:
Faelweg 5

4354 RB Vrouwenpolder

Classifiez ce lieu d'intérêt
Lien vers un itinéraire
Ajoutez ce lieu d'intérêt à vos itinéraires dans les environs

Réponses

Ajouter un commentaire

Liens sponsorisés